Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Αποκλείουν τον επικεφαλής της ΝΑΣ από τις συνεδριάσεις

Να αποκλείσει από τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας τον επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για το Ν. Καβάλας Βασίλη Λιόγκα, αποφάσισε η νομαρχιακή αρχή της πόλης. Είχε συμφωνηθεί με την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας νομαρχιακής αρχής να υπάρχει η δυνατότητα στον επικεφαλής της ΝΑΣ να παρακολουθεί και να τοποθετείται στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Οταν η παράταξη άρχισε να καταγγέλλει τα αντιλαϊκά μέτρα που έπαιρνε η πλειοψηφία του ΝΣ, τότε αποφασίστηκε η φίμωση του εκπροσώπου της ΝΑΣ. Για παράδειγμα, όταν προέκυψε το μείζον θέμα της ευθυγράμμισης της νομαρχιακής αρχής με την κυβερνητική πολιτική για την επιβολή παράνομης νομαρχιακής φορολογίας, αντέδρασε αμέσως η ΝΑΣ τόσο στο Συμβούλιο, όσο και με πλατιά ενημέρωση του λαού και άλλες ενέργειες, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί η λαθεμένη απόφαση.

«Ο νομός βρίσκεται μπροστά σε ακόμη μεγαλύτερη παραγωγική και οικονομική αποδυνάμωση, ένα όργιο ιδιωτικοποιήσεων είναι προ των θυρών, η δε Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμη χειρότερη μετάλλαξη σε διοικητικό - γραφειοκρατικό μηχανισμό», διαπιστώνει η ΝΑΣ και καλεί τους φορείς να τοποθετηθούν και να υποστηρίξουν την παράταξη, με το σκεπτικό ότι ο αποκλεισμός της ΝΑΣ αποτελεί ένα αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα που αφορά τους πάντες.

Η ΝΑΣ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρίσταται όπως μέχρι τώρα στο ΝΣ και γενικότερα να παίζει ενεργό ρόλο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, θα δυναμώσει τις επεξεργασίες της και τη δράση της μέσα στους εργαζόμενους, όλο το λαό και τη νεολαία για τον περιορισμό των συνεπειών της ασκούμενης πολιτικής και την οικοδόμηση μιας πλατιάς κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, που τελικά θα βάλει τη χώρα μας σε μια άλλη πορεία.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της Καβάλας την απόπειρα της σημερινής αρχής να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όσους αντιστρατεύονται την κυβερνητική πολιτική. Επίσης χαιρετίζει τη δράση της ΝΑΣ και την καλεί να δυναμώσει την παρουσία της στα όργανα της Αυτοδιοίκησης και τη δράση της στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ