Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση και συμβολικός αποκλεισμός της ΕΤ-3

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα

Σε συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της ΕΤ-3, σήμερα στις 7 το απόγευμα, καλεί το λαό της περιοχής η Αχτίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλει τον αποκλεισμό του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων και κοινωνικών οργανώσεων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα οργανώσει και το επόμενο διάστημα, θέτοντας στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας και άλλα μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν στην πόλη.

Με σύνθημα «μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, να βάλουμε φραγμό στην "ενημέρωση" του μεσαίωνα, να αντισταθούμε για να μην περάσει η χειραγώγηση και η ιδεολογική τρομοκρατία», η Αχτίδα Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί το λαό να πάρει μαζικά μέρος στην αποψινή κινητοποίηση και να διατρανώσει την αντίθεσή του στη μεθοδευμένη επιχείρηση αποκλεισμού της άλλης φωνής.

«Θέλουμε να καταγγείλουμε στο λαό τη στάση των ΜΜΕ, απέναντι στο ΚΚΕ και όχι μόνο», αναφέρει ο Ζ. Λυμπερίδης, γραμματέας της Αχτίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης και σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα, βλέποντας τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, ο καθένας διαπιστώνει πως κυριαρχούν φόνοι, ειδήσεις για τη ζωή των σταρ κλπ. Την ίδια στιγμή, έχει φτάσει στα όρια της πρόκλησης ο αποκλεισμός του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, και διάφορων κοινωνικών οργανώσεων, που διαφωνούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Η προβολή όλων των άλλων πλην των θέσεων, των προτάσεων, των αγώνων του ΚΚΕ δεν είναι τυχαία. Θέλουν να εμποδίσουν το λαό να σκέφτεται και να τον απασχολεί η κατάσταση στην παιδεία, στην υγεία κλπ. Εμείς λέμε πως αυτό θα έχει συνέχεια. Η επίθεση απέναντι στο Κόμμα μας εντείνεται και περιμένουμε ακόμη χειρότερα».

Διευκρινίζοντας το λόγο για τον οποίο ως πρώτος σταθμός των δράσεων επιλέχθηκε η ΕΤ-3, ο Ζ. Λυμπερίδης ανέφερε: «Συστηματικά το τελευταίο διάστημα αποκλείει τη φωνή του ΚΚΕ. Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη Συνθήκη Σένγκεν, τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αποσιωπηθεί πλήρως από τα δελτία ειδήσεων της ΕΤ-3».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ