Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγγελοι χωρίς φτερά

«Είμαι κοντά σε όλα τα στελέχη του ΕΚΑΒ, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι είναι Αγγελοι Ζωής» δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στο Χολαργό, όπου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του ΕΚΑΒ διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζήτησαν το διπλασιασμό του προσωπικού και του στόλου των ασθενοφόρων ώστε να αναπτυχθεί πανελλαδικά το ΕΚΑΒ. Αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό πρέπει να φτάσει τις 5.000 - από 2.700 που είναι σήμερα - και τα ασθενοφόρα σε 250 από 160 που είναι σήμερα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε στους εργαζόμενους ότι «άρχισαν τα συνδικαλιστικά» και ότι σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν όσα δεν έγιναν σε 20 χρόνια. Αλλά οι εργαζόμενοι δεν τον άφησαν έτσι: «Τις ίδιες δικαιολογίες τις έχουμε ακούσει από πολλούς προκατόχους και γι' αυτό το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, που πρέπει κάποτε να σταματήσει».

Πάντως, αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν γαλαντόμος στις υποσχέσεις: «Ολα έχουν πλέον δρομολογηθεί και είναι θέμα τυπικών διαδικασιών. Και τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί, και σύντομα ο στόλος του ΕΚΑΒ διπλασιάζεται, μαζί και με το προσωπικό».

Μάλλον χωρίς φτερά θα μείνουν και πάλι οι «Αγγελοι της Ζωής», καθώς η υποσχεσιολογία είναι εξόφθαλμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ