Σάββατο 6 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη

Από την περσινή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη
Από την περσινή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη
Αύριο, Κυριακή, 7 Μάη, πραγματοποιείται η 23η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα, γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Τρίπολη, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: «Με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

- 10.00 π.μ., μνημόσυνο στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κερασίτσας.

- 5.00 μ.μ., έναρξη εκδηλώσεων, υποδοχή ειρηνοδρόμων, κατάθεση στεφάνων.

- 5.30 μ.μ., έναρξη πορείας ειρήνης.

- 7.30 μ.μ., άφιξη πορείας στην πλατεία Αρεως στην Τρίπολη.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Στρατής Κουνιάς, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία ειρήνης με το συγκρότημα «ΤΡΙΦΩΝΟ».

Η ΕΕΔΥΕ για να διευκολυνθούν οι φίλοι της ειρήνης δρομολογεί, την Κυριακή στις 7 Μάη, πούλμαν από την Αθήνα για την Κερασίτσα, στις 7.30 το πρωί, με αναχώρηση από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.3844.853, 210.8234.296 και 210.4626.345.

Πούλμαν με προορισμό την Κερασίτσα δρομολογεί και η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου. Θα αναχωρήσουν από το Λουτράκι (μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα), το πρώτο στις 9.30 π.μ. και το δεύτερο στη 1.30 το μεσημέρι. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 27440-23628 και 27440-28589.

Εκδηλώσεις στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας ξεδιπλώνει τριήμερο εκδηλώσεων, στα πλαίσια των οποίων:

- Σήμερα, Σάββατο, 6 Μάη, στις 2 το μεσημέρι, εκκίνηση ποδηλατοδρομίας για την Κερασίτσα και διανομή εντύπου υλικού μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

- Κυριακή 7 Μάη, στη 1.30 το μεσημέρι, αναχώρηση των οδοιπόρων για την Κερασίτσα με πούλμαν από το Δημοτικό Αναψυκτήριο (πίσω από το Δημαρχείο Καλαμάτας).

Στη Σούδα

Κάλεσμα προς τους μαζικούς φορείς της Κρήτης και το φιλειρηνικό κίνημα του νησιού να εντείνουν τον αγώνα τους και να συμμετάσχουν στην παγκρήτια πορεία στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, στα Χανιά, στις 14 Μάη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού καλούν το λαό και τη νεολαία της Κρήτης να δώσουν δυναμικό «παρών» στις 14 Μάη, κάνοντας ξεκάθαρη για μια ακόμη φορά τη θέση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ότι θεωρεί ανεπιθύμητους τους φονιάδες των λαών και τους κατακτητές. «Διαβεβαιώνουμε τα γεράκια του πολέμου πως στα νέα πολεμικά σχέδια που ετοιμάζουν για την ευρύτερη περιοχή θα βρουν πιο δυνατά, αποφασιστικά και δυναμικά το λαό μας απέναντί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων οργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την Κυριακή 14 Μάη με την πορεία στη Σούδα. Την Παρασκευή 12 Μάη θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με ερασιτεχνικά τοπικά συγκροτήματα και στις 13 Μάη συνάντηση - συναυλία μουσικών σχημάτων οικονομικών μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ