Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Καφενείον... η ΕΕ»

Οταν η 9 Μάη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης «βαφτίζεται» από την Ευρωπαϊκή Ενωση... «Ημέρα της Ευρώπης» και μάλιστα χαρακτηρίζεται από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού ως «πανευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός» - σε μια απέλπιδη προσπάθεια να σβήσουν την ιστορική πραγματικότητα και να τη μετατρέψουν σε «πανηγυράκι» - είναι επόμενο να «γιορτάζεται» ως εξής: Με πρωτοβουλία της Αυστριακής Προεδρίας διοργανώθηκαν σε 27 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σε ισάριθμα καφενεία, εκδηλώσεις «με στόχο την αμεσότερη επαφή του κοινού με την πολιτιστική και ιστορική διαφορετικότητα που ενώνει τις ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα»!

Η Διεθνής Ενωση Συγγραφέων προσκάλεσε 27 «γνωστούς Ευρωπαίους συγγραφείς να εμπνευστούν από το θέμα "Η Ευρώπη σαγηνεύει" και να αποτυπώσουν τις προσωπικές τους σκέψεις σε ένα διήγημα, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία της έκδοσης "Ιστορίες για την Ευρώπη"».

Σε ανάλογη εκδήλωση παραβρέθηκε χτες ο γγ του ΥΠΠΟ, Χ. Ζαχόπουλος. Στο τέλος μοιράστηκαν και «ενημερωτικά» έντυπα για την ΕΕ. Ετσι έχουμε με ένα «σμπάρο» διάφορα «τρυγόνια»: Ιδεολογική χειραγώγηση, ελιτίστικα «παρτάκια» δημοσίων σχέσεων, προπαγάνδιση των πλέον αντιδραστικών «αξιών» που εφηύρε το κεφάλαιο μέσω της ΕΕ τα τελευταία χρόνια. Ας πιουν τους καφέδες μόνοι τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ