Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πρωτοπορία» προς άγραν πελατών

Γρηγοριάδης Κώστας

Εχει καταντήσει στερεότυπη η έκφραση - κυρίως στα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) - για την «πρωτοποριακή μέθοδο», που εφαρμόζεται εδώ ή εκεί και συνήθως είναι μια ιδιωτική επιχείρηση υγείας. Ετσι η δήθεν ενημέρωση είναι μια καλοστημένη διαφήμιση προς άγραν πελατών.

Μια τέτοια πλευρά αποκαλύπτει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία (ΕΝΕ). «Πρόσφατα, αναφέρει, παρακολουθήσαμε σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς αναφορά σε "πρωτοποριακή μέθοδο" για τη θεραπεία της Επιληψίας που μόλις έφθασε στη χώρα μας και συγκεκριμένα τη μέθοδο ερεθισμού του Πνευμονογαστρικού Νεύρου από συνάδελφο ιατρό, ο οποίος έκανε την πρώτη για εκείνον επέμβαση τέτοιου είδους, να δηλώνει ότι δε γνωρίζει αν εφαρμόζεται η μέθοδος από άλλους στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια η ΕΝΕ αποκαλύπτει ότι η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 1997 και η πρώτη εμφύτευση έγινε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Εκτοτε η μέθοδος επεκτάθηκε και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. «Η εφαρμογή της μεθόδου απαιτεί συνεργασία πολυκλαδικής ομάδας επιστημόνων (νευρολόγων, νευροφυσιολόγων, ψυχολόγων, ψυχιάτρων κλπ) και δε δικαιολογείται η εφαρμογή της χωρίς αυστηρά κριτήρια» σημειώνει η ΕΝΕ και αποκαλύπτει ότι στο «ίδιο το ιδιωτικό θεραπευτήριο που ο γιατρός έκανε την πρώτη για εκείνον επέμβαση, η ίδια επέμβαση είχε γίνει και το 2000»!

Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα της άκρατης εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ