Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δράση τώρα! ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον προσχηματικό «διάλογο»

Ξεκινά σήμερα η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με συμπαιγνία κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σε πλήρη συνεννόηση με τους βιομηχάνους και τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία, με αποκλειστικό σκοπό να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού και αυταπατών στους εργαζόμενους

Με την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ δίνουν σήμερα το εναρκτήριο λάκτισμα του προσχηματικού «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό. Επιδίωξή τους, από κοινού με τους βιομηχάνους και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είναι να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού, συναίνεσης και υποταγής των εργαζομένων στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που επιτάσσει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Με ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δε θα συμμετάσχει στο «διάλογο» της απάτης και καλεί τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την πείρα του πρόσφατου παρελθόντος, να κινητοποιηθούν άμεσα ενάντια σε αυτήν την πολιτική που σφαγιάζει όσα από τα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Να προβάλουν αιτήματα και στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες.

Κάλεσμα στην εργατική τάξη να αποκρούσει με την πάλη της τη νέα αντεργατική θύελλα απευθύνει και το ΠΑΜΕ, με πρώτο σταθμό τη σημερινή απεργία στο Δημόσιο, τις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  3,    17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ