Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ

ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ: «Διχάζει και στη Νάουσα η ρύθμιση για πρόωρη συνταξιοδότηση περίπου 150 απολυμένων κλωστοϋφαντουργών. Ακόμα και άνθρωποι που ανήκουν στους "τυχερούς", δηλώνουν ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση τους καταδικάζει να επιβιώνουν με μία μικρή σύνταξη» (από το πρώτο θέμα στα «ΝΕΑ»).

ΤΟ 'ΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ' ΑΛΛΟ: «Με πρόσχημα την ασυνέπεια του ΠΑΣΟΚ, που το 1994 πέρασε τον θεσμό των υπερνομαρχιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για να περιορίσει τη δυνατότητα εκλογής νομαρχών από τη μειονότητα και τώρα υποστηρίζει μία μουσουλμάνα ως υποψήφια, δικαιολογούν οι ακραίοι της ΝΔ τις εθνικιστικές αντιδράσεις τους» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΙ ...ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΕΧΟΥΝ; «Βυθίζονται στα χρέη τα ελληνικά νοικοκυριά (...) η ραγδαία αύξηση του δανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών έχει διαμορφώσει θύλακες υπερχρεωμένων νοικοκυριών, συνήθως αδύναμων οικονομικά: περισσότεροι από 60.000 δανειολήπτες καθυστερούν πάνω από τρεις μήνες να πληρώσουν τις δόσεις τους, οφείλοντας περισσότερα από 3,3 δισ. ευρώ» (το θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ: «Ο κ. Παπαντωνίου σημείωσε ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο φορολογικών μέτρων και περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και δημόσιες επενδύσεις εξαιτίας της απάτης της δήθεν απογραφής. Η οικονομία έχει ανάγκη από μια νέα πολιτική, με μια νέα κυβέρνηση. Τη λύση θα τη δώσει ο λαός όταν κληθεί στις κάλπες. Η ώρα αυτή δεν πρέπει να αργήσει» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «Ο "αγώνας" τώρα δικαιώνεται (...) για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια των δυσοίωνων προβλέψεων και εκτιμήσεων της Κομισιόν, οι Βρυξέλλες στέλνουν με τη χθεσινή τους παρέμβαση τον καλύτερο "λογαριασμό" που θα ανέμενε η κυβέρνηση (...) σε κάθε περίπτωση οι μέχρι στιγμής διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δε θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αποτελούν μια σημαντική σταθερά για τη στρατηγική της κυβέρνησης που εμμένει στην ποιοτική κυρίως αναμόρφωση του οικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ