Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
«Να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε»!

Τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της για την τευτλοκαλλιέργεια ανακοίνωσε, χτες, σε συνέντευξη Τύπου η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» Λάρισας

Πρωτοβουλία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των κατοίκων της Λάρισας και των φορέων τους, με στόχο το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης τους ενάντια στα καταστροφικά μέτρα της ΕΕ για την τευτλοκαλλιέργεια, παίρνει η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» Λάρισας (ΝΕΑΣ).

Η πρωτοβουλία της ΝΕΑΣ ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν ο Μπ. Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας και οι Χρ. Χαλκιάς, Αγγ. Σίμος και Χ. Αρχοντής, μέλη της Γραμματείας της παράταξης, ύστερα και από την περιοδεία που είχαν πραγματοποιήσει την περασμένη Δευτέρα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σ' αυτή την κατεύθυνση, η ΝΕΑΣ θα έχει το επόμενο διάστημα συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του νομού.

Αναφερόμενος στις αρνητικές εξελίξεις στην τευτλοκαλλιέργεια, ο Μπ. Μπακούλας τόνισε ότι «είναι ακόμη μια τραγική συνέπεια της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, στα πλαίσια της αναθεώρησης της ΚΑΠ, με την οποία συμφωνούν, συναινούν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Κατήγγειλε, δε, πως «η ΕΕ δίνει επιχορηγήσεις και, μάλιστα, γενναίες, να κλείσουν τα εργοστάσια, να γκρεμιστούν και να γίνει ανάπλαση του χώρου», ενώ ανέφερε ότι στο Νομό Λάρισας θα καλλιεργηθούν, φέτος, 70 χιλιάδες στρέμματα από 109.000 στρέμματα πέρυσι και το εργοστάσιο θα βγάλει, περίπου, 52 χιλιάδες τόνους ζάχαρη, από 80.000 τόνους την περασμένη χρονιά.

Και υπογράμμισε: «Πρέπει ν' αντιδράσουμε, ν' αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε. Προτείνουμε να στηριχτούν οι τευτλοπαραγωγοί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Να λειτουργήσουν και τα πέντε εργοστάσια, για να εξασφαλιστεί η εγχώρια κατανάλωση - ήδη εισάγουμε 135 χιλιάδες τόνους το χρόνο - και να κάνουμε και εξαγωγές. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους. Αυτή την πρόταση κάναμε και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και απορρίφθηκε. Από κοινού η παράταξη του νομάρχη και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ πρότειναν να μοιραστεί η ζημιά από την Κοινοτική Οδηγία για τη Ζάχαρη ανάμεσα στο εργοστάσιο, στους εργαζόμενους και στους τευτλοπαραγωγούς». Κατήγγειλε, επίσης, και τη στάση της παράταξης του ΣΥΝ, καθώς - όπως είπε - θεωρεί ότι η ΚΑΠ της ΕΕ μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ