Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Αποστομωτική απάντηση των νομαρχιακών συμβούλων της παράταξης Η. Νικολόπουλου και Γερ. Θεοδωράτου σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών για την εκμετάλλευση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από ιδιώτες

«Τα γραπτά μένουν». Το παλιό αυτό, αλλά πάντα επίκαιρο, ρητό ταιριάζει απόλυτα στη Νομαρχία Αθηνών και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών, το οποίο με Δελτίο Τύπου επιχείρησε να διαψεύσει ανακοίνωση της ΝΑΣ (δημοσιεύτηκε στο «Ρ» στις 30 Μάη), που αναφέρει ότι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ) στη Νομαρχία της Αθήνας και στη Διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά συμφωνούν στη συμμετοχή των ιδιωτών για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», με χτεσινή κοινή αποστομωτική δήλωση των Σσμβούλων της Ηλία Νικολόπουλου και Γεράσιμου Θεοδωράτου, παραπέμπει ευθέως στις αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας της 17-5-2006 και στην ομόφωνη απόφαση του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας - Πειραιά της 15-3-2005, η υπόμνηση των οποίων αποδεικνύει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Ολόκληρη η δήλωση των συμβούλων της ΝΑΣ έχει ως εξής:

«Με Δελτίο Τύπου το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας προσπαθεί να διαψεύσει ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, που αναφέρει ότι όλες οι άλλες δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ συμφωνούν στη Νομαρχία της Αθήνας και στη Διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από ιδιώτες.

Εκ των υστέρων και ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, κρύβουν την αλήθεια για τη θέση και την άποψή τους, γιατί καταλαβαίνουν ότι προκαλεί αγανάκτηση και ότι είναι πρόκληση για το λαό. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκεί η ΝΑΣ, με ανακοίνωσή της, σ' αυτές τις δυνάμεις.

Η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας στις 17/5/06 "Για πρόσβαση των πολιτών στις εγκαταστάσεις" δεν αναιρεί την κοινή θέση όλων αυτών, όπως εκφράστηκε και σε υπόμνημα της κ. Φ. Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) ως προέδρου της ΕΝΑΕ στις 9/9/04 που μεταξύ των άλλων αναφέρει: "Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης, της Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα" και συνεχίζει "δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση των εγκαταστάσεων, στην ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων...".

Επίσης, η κριτική της ΝΑΣ για το ότι συμφωνούν οι άλλες παρατάξεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας να λειτουργούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις "στη λογική της ανταποδοτικότητας" επιβεβαιώνεται και από την ομόφωνη απόφασή τους στο Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας - Πειραιά στις 15/3/05 που εισηγήθηκε η κ. Καρακώστα (ΣΥΝ) και συγκεκριμένα αναφέρει: "Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων και τα δημόσια κτίρια που βρίσκονται εντός των χώρων αυτών να περιέλθουν στην αρμοδιότητα της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης... να αξιοποιηθούν ως πηγές εσόδων για τη συντήρηση των μητροπολιτικών πάρκων".

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Στις εκλογές ο λαός της Αθήνας να καταψηφίσει αυτές τις παρατάξεις, να στηρίξει τη ΝΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ