Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ
Κανένας διάλογος, κανένας συμβιβασμός

Ξανά χτες μαζί με τους φοιτητές οι απεργοί εργάτες και υπάλληλοι από την Αθήνα και τον Πειραιά

Το χτεσινό ραντεβού δεν ήταν πρωτόγνωρο. Ολες τις προηγούμενες μέρες, τα ταξικά συνδικάτα έδωσαν μαζί με τους φοιτητές τη μάχη ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, στους τόπους δουλιάς, στα αμφιθέατρα, στους δρόμους. Ετσι και χτες. Πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο αποφασισμένα. Στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους, οικοδόμοι, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στο φάρμακο, λογιστές, κλωστοϋφαντουργοί, εργάτες κάθε κλάδου από την Αθήνα και τον Πειραιά, δάσκαλοι, καθηγητές και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, που χτες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, συγκεντρώθηκαν στις 12.30 μ.μ. στην Ομόνοια, κάτω από τα πανό και τις σημαίες του ΠΑΜΕ.

Ενιαίος ο αγώνας σε όλα τα μέτωπα

«Κινητοποιήσεις σαν και τη σημερινή αποτελούν πραγματικό και ουσιαστικό όρο νίκης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ», τόνισε ο φοιτητής Γ. Βάγιας, ανεβαίνοντας πρώτος στο βήμα, για να χαιρετίσει τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα από την πρώτη στιγμή στήριξαν τον αγώνα των φοιτητών, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Και πρόσθεσε: «Η θέση μας είναι ότι η Παιδεία πρέπει να γίνει υπόθεση της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Δεν είναι απλά ζήτημα συμπαράστασης. Είναι βασικό στοιχείο της πάλης για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι πάλη μαζί με τον αγώνα για την Ασφάλιση, την Παιδεία και άλλα».

Κάλεσε σε καταδίκη του αντιλαϊκού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ, ανέδειξε τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την πολιτική και τις ευθύνες του ΣΥΝ που καλλιεργεί αυταπάτες μιλώντας για «εκσυγχρονισμό του συστήματος». Κατήγγειλε τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που έχουν συμφωνήσει με την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν το διάλογο που στήνει η κυβέρνηση. Να δώσουν τη μάχη για να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή.

Απάτη ο διάλογός τους

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών. Επίσης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, της ΟΓΕ, της ΟΒΣΑ, της ΕΕΔΥΕ. Τέλος, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, μέσω της οποίας το ΠΑΜΕ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Παλαιστίνης που χτες πραγματοποίησαν μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση.

Λίγη ώρα αργότερα, η κεφαλή της πορείας των φοιτητών διακρίνεται να πλησιάζει από την Πανεπιστημίου. Η πορεία σμίγει με τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και ένα ποτάμι αρχίζει να ανεβαίνει τη Σταδίου. Με τους φοιτητές μπροστά και τα μπλοκ των εργατών να κλείνουν την πορεία. Τα συνθήματα «βροχή». Ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, την πολιτική της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και των βαστάζων τους, ενάντια στο διάλογο της απάτης. Με μια σύντομη στάση στο ύψος του υπουργείου Παιδείας, η πορεία περνάει μπροστά από τη Βουλή για να καταλήξει στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ