Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαζί φοιτητές κι εργάτες

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους για καμία συμμετοχή στο διάλογο - απάτη, διεκδικώντας ανώτατη εκπαίδευση που να υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες πραγματοποίησαν στα Γιάννενα φοιτητές, σπουδαστές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εργαζόμενοι.

Στη διαδήλωση, που ξεκίνησε από τη Δόμπολη, το αγωνιστικό «παρών» έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο και της 3ωρης στάσης εργασίας. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι νομάρχης και δήμαρχος Ιωαννίνων με τη ΝΑΣ και ΔΑΣ Χρήστος Μεντής και Τάκης Τσίγκας αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτη ήταν η στάση, ταύτισης και σύμπλευσης με την αντιλαϊκή πολιτική, του νομάρχη Ιωαννίνων, Αλέκου Καχριμάνη (ΝΔ). Σαφώς ενοχλημένος και με μένος στράφηκε ενάντια στους φοιτητές που πάλευαν για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία επιχειρώντας να αποτρέψει - χωρίς αποτέλεσμα - την ανάρτηση πανό στο κτίριο της Νομαρχίας από το Συντονιστικό του Πανεπιστημίου.

Στην Κέρκυρα επίσης έγινε μαχητική συγκέντρωση, με ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό δρόμων και πορεία που κατέληξε στη Νομαρχία, ενώ τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων πήρε η Αρτα αργά χτες το απόγευμα.

Στην Κρήτη

Με δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες και από την Κρήτη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές του νησιού ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεντρώσεις έγιναν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές συμπορεύτηκαν και πολλοί εκπαιδευτικοί, καθώς και εργαζόμενοι.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία με κατάληξη τα γραφεία της Νομαρχίας. Στο Ρέθυμνο οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Δημαρχείου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταλήγοντας στο Εργατικό Κέντρο. Συγκέντρωση έγινε επίσης και στα Χανιά, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

  • Εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν χτες και στη Μυτιλήνη, με κεντρικό σύνθημα: «Στο διάλογο απάτη καμιά συμμετοχή, νόμος οι ανάγκες του κάθε φοιτητή», διατρανώνοντας έτσι πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και το επόμενο διάστημα. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, καθώς και δεκάδες εργαζόμενοι που συμπαραστέκονται στον αγώνα των φοιτητών. Η πορεία πέρασε και από το κεντρικό λιμάνι του νησιού όπου και ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και στην ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ