Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Ανάγκη κοινής δράσης αιρετών - δημοτών

Η ανάγκη δημιουργίας ενός διεκδικητικού μετώπου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημάνθηκε στην ημερίδα με θέμα «Η νέα κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση και η άλλη πρόταση», που διοργάνωσαν στο Βόλο, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η «Δημοτική Κίνηση Βόλου».

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Κίνησης Βόλου» Κώστας Νίκου και στη συνέχεια μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας, νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας, ο οποίος τόνισε ότι ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι ένας θεσμός χωρίς αρμοδιότητες και πόρους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη κοινής δράσης των αιρετών και του λαού, για ν' αποκτήσει τον ουσιαστικό ρόλο της.

Μιλώντας ο Χρήστος Χαλκιάς, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, τόνισε ότι ριζικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση προϋποθέτουν ριζικές αλλαγές στην πολιτική και την οικονομία, ενώ, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Χρήστος Τέγος, τόνισε ότι οι αρμοδιότητες που παραχωρούνται στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνοδεύονται και από πόρους.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Καταχανάς, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕ - 0ΤΕ, επισήμανε ότι μέσα από την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προωθούνται αντεργατικά μέτρα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται ως μέσο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ