Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν προστασία των μεταναστών

Κάλεσμα προς κάθε αρμόδιο και τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό της Σάμου να αναλάβουν πρωτοβουλία στήριξης των 130 μεταναστών από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που κρατούνται υπό απαράδεκτες συνθήκες στο κέντρο της πόλης της Σάμου, απευθύνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εδώ και δέκα μέρες, παραπάνω από 130 άνθρωποι από το Ιράκ, το Πακιστάν, την Ινδία, τη Σιέρα Λεόνε και αλλού είναι φυλακισμένοι, στοιβαγμένοι σαν ποντίκια σε έναν άθλιο χώρο, στο κέντρο της πόλης της Σάμου, με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, χωρίς ικανοποιητική ιατρική παρακολούθηση και κυρίως χωρίς απαντήσεις για το μέλλον τους. Βιώνουν καθημερινά την αγωνία της απέλασης και τον εφιάλτη της βίαιης επιστροφής σε τόπους που κινδυνεύει η ζωή και η ελευθερία τους».

Οπως αναφέρει η Επιτροπή, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εκφράσει την επιθυμία να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, κανείς δε γνωρίζει με ποιες διαδικασίες και σε ποιο προορισμό έφυγαν περίπου 40 από αυτούς.

Στην ανακοίνωση, καλούνται οι αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο μητροπολίτης, τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι μαζικοί φορείς του νησιού να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία στήριξης των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και να τους εξασφαλιστεί ότι δε θα οδηγηθούν μια νύχτα στα απέναντι παράλια ή στον Εβρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ