Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Εμπορευματοποιεί τις δημοτικές υπηρεσίες

Αντιδρά το Σωματείο Εργαζομένων που προχτές πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας

Στην ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά των υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού θέλει να προχωρήσει η Διοίκηση, η οποία στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την ανάθεση σε μελετητικό γραφείο σύνταξης οικονομοτεχνικής μελέτης για τη σύσταση δημοτικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με το εισηγητικό που έφερε στο Σώμα η Δημοτική Αρχή, στόχος είναι η δημοτική επιχείρηση να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης του Δήμου. Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, Γ. Ευφραιμίδη, είναι να αναθέσει στη δημοτική επιχείρηση την πληθώρα των δημοτικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, από τον πολιτισμό και το περιβάλλον, μέχρι την καθαριότητα και τη δημοτική συγκοινωνία, με το πρόσχημα της ευκολότερης απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής προκάλεσε τις αντιδράσεις του Σωματείου των εργαζομένων, οι οποίοι προχθές πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας. Μάλιστα, όπως σημείωσε στο «Ρ» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Αρης Σούγελας, ο δήμαρχος έφερε και ψήφισε την εν λόγω απόφαση, όταν μερικές μέρες πριν, σε συνάντηση που είχαν, υποσχόταν ότι θα προχωρήσει στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να προβλεφτούν οι δημοτικές υπηρεσίες και οι αντίστοιχες εργασιακές θέσεις. Μάλιστα ο Γ. Ευφραιμίδης είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους πως δε θα προχωρήσει στη δημιουργία δημοτικής επιχείρησης. «Ο ίδιος είχε δηλώσει πως οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι προβληματικές», σημείωσε ο Α. Σούγελας.

Την αντίθεσή τους στη σύσταση δημοτικής επιχείρησης εξέφρασαν οι εργαζόμενοι και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να εισπράξουν από τον δήμαρχο, ανυπόστατα και αχαρακτήριστα «επιχειρήματα», κατηγορώντας τους για ταύτιση με την αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό», Χρήστος Κορτζίδης δήλωσε την αντίθεση της παράταξης στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου σε δημοτική επιχείρηση. Ο ίδιος υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο συνεπάγεται την εμπορευματοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίες θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν. Συμπλήρωσε δε, πως ταυτόχρονα θα υποβαθμιστεί ο ρόλος του Δήμου, ως ο πραγματικός αναπτυξιακός μοχλός, αλλά και η θέση των εργαζομένων, που θα βρεθούν ξαφνικά από υπάλληλοι νομικού προσώπου να μετατραπούν σε υπαλλήλους μιας επιχείρησης. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο «Ρ» ο Χρ. Κορτζίδης, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να μεταβιβάσει στην επιχείρηση, τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου...

Την απόφαση του δημάρχου καταψήφισε και η άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «ανεξάρτητος» του Ελληνικού (2008-10-11 00:00:00.0)
Δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν! (1998-10-17 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - πρόκριμα για την Κυριακή (1998-10-10 00:00:00.0)
Πρόταση σωτηρίας της παραλίας (1998-06-19 00:00:00.0)
Απεργία - πρώτο μήνυμα κατά της ιδιωτικοποίησης (1997-03-07 00:00:00.0)
Με τη θηλιά στο λαιμό (1995-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ