Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκατάσταση με ... διακοπές

Μετ' εμποδίων και με μακρές διακοπές διεξάγεται η πληρωμή της επιδότησης ενοικίου και συγκατοίκησης στους σεισμόπληκτους της Αττικής. Χτες, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε πίστωση ποσού 3 δισεκατομμυρίων δρχ. και έτσι θα ξαναρχίσει, επιτέλους, η πληρωμή των δικαιούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα αυτό και για το δεύτερο εξάμηνο μετά τους σεισμούς δεν το έχει λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των δικαιούχων, ενώ ένα μικρό μέρος δεν έχει πληρωθεί ούτε για το πρώτο εξάμηνο! Παράλληλα, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι επιχειρεί να εξασφαλίσει τους πόρους για τη συνέχιση έργων υποδομής και για τις κατεδαφίσεις στις πληγείσες περιοχές, ζητήματα και για τα οποία η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, καθώς από τα 4.500 κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί ως «επικινδύνως ετοιμόρροπα», μέχρι τώρα έχουν κατεδαφιστεί μόνο 2.700...

Συμπληρώνουμε ότι, με βάση τα μέτρα που εφαρμόζει το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη στεγαστική αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων, 26.000 οικογένειες σεισμοπαθών έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα για την εξασφάλιση προσωρινής στέγης με επιδότηση του ενοικίου ή της συγκατοίκησης. Τα μέτρα αυτά αφορούν στην οικονομική ενίσχυση των σεισμοπλήκτων, που ενοικιάζουν κατοικία οπουδήποτε στην Αττική ή φιλοξενούνται σε φιλικά ή συγγενικά τους σπίτια μέχρι να αποκαταστήσουν τα δικά τους και χορηγείται είτε σε ιδιοκτήτες σεισμοπλήκτων κατοικιών που διέμεναν σ' αυτές την ημέρα του σεισμού και για διάστημα μέχρι 2 χρόνια είτε σε ενοικιαστές σεισμόπληκτων κατοικιών και για χρονικό διάστημα μέχρι έξι (6) μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται σε 60.000 δρχ. για μεμονωμένα άτομα και κλιμακώνεται μέχρι τις 120.000 δρχ. για οικογένειες με 5 ή περισσότερα μέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ