Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Κάθε γειτονιά και ο χαφιές της!

Υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Λαοκράτης»(!) η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οργανώνει τριήμερο σεμινάριο με στόχο να διαμορφώσει προϋποθέσεις, που θα ευνοούν να γίνει κοινωνικά αποδεκτό ένα ευρύτερο σχέδιο, με βάση το οποίο κάθε γειτονιά θα διαθέτει και το χαφιέ της στην υπηρεσία της Ασφάλειας. Το σεμινάριο έχει θέμα: «Εγκλημα και τοπική κοινωνία -τοπικά συμβούλια πρόληψης του εγκλήματος-συμμετοχική αντεγκληματική πολιτική». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο τριήμερο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και θα το παρακολουθήσουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αλλά και εκπρόσωποι αρμοδίων αρχών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τις ΗΠΑ.

Το σεμινάριο συγχρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή σεμιναρίου της ΕΕ στα πλαίσια της κοινής δράσης «OISIN». Σκοπός του είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από τη λειτουργία αντίστοιχων θεσμών τοπικών συμβουλίων πρόληψης της εγκληματικότητας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αρχών και φορέων σε αυτό το θεσμό.

Εναν θεσμό που προσπαθεί να «μεταφέρει» και στις τοπικές κοινωνίες την ευθύνη για την εφαρμογή της αντεγκληματικής πολιτικής. Αντί για μέτρα που θα αντιμετωπίζουν τα οικονομικά και κοινωνικά αίτια που γεννούν το έγκλημα, η κυβέρνηση ψάχνει για συνεργάτες των αρχών και συνενόχους στην πολιτική της. Σε αυτά τα πλαίσια προωθεί και τη δημιουργία ενόπλων δημοτικών αστυνομικών που θα λειτουργούν, στην ουσία, υπό την αιγίδα των διωκτικών αρχών του κράτους και θα συνεπικουρούν τα Σώματα Ασφάλειας στο έργο τους.

Στο σεμινάριο έχουν κληθεί να αναπτύξουν διαλέξεις Ελληνες και ξένοι καθηγητές Πανεπιστημίων, αξιωματικοί της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι αρμοδίων αρχών των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Αλβανίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Μ. Βρετανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, του Καναδά, της Ολλανδίας, της Ουκρανίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας και της Σουηδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ