Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις στα Σώματα Ασφαλείας

Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 24 Ιούλη θα κάνουν υπάλληλοι στα Σώματα Ασφαλείας από όλη τη χώρα για να διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν την ωρομίσθια νυχτερινή αποζημίωση. Επίσης, ζητούν να μην εφαρμοστεί κοινή υπουργική απόφαση, που αφορά τις μισθολογικές προαγωγές και αυξάνει τη μισθολογική «ψαλίδα» ανάμεσα στους χαμηλόβαθμους και υψηλόβαθμους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, υπογράμμισαν ότι με τη ρύθμιση που προωθείται, παρέχονται αυξήσεις στα υψηλόβαθμα στελέχη, ενώ εξαιρείται από αυτές το 80% του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Αχιλλέας Τζουβάρας, είπε ότι αυθαίρετα παρακρατήθηκαν 45.000 δραχμές, που επρόκειτο να καταβληθούν τον Ιούλη στους πυροσβέστες. Τα χρήματα αυτά αποτελούν την αποζημίωση για την πέραν του πενθήμερου εργασία. «Αυτό έχει αποτέλεσμα 1.500 πυροσβέστες της τελευταίας σειράς να πάρουν μόλις 75.000 δραχμές για μισθό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ. Αναφερόμενος στην έκταση των φετινών πυρκαγιών, υπογράμμισε ότι «οι καμένες εκτάσεις του Ιουνίου είναι υπερδιπλάσιες από τις περσινές. Το υπαλληλικό προσωπικό με εγκύκλιο του αρχηγείου τίθεται σε επιφυλακή για "ψύλλου πήδημα". Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του σώματος, επιφυλακή πρέπει να υπάρχει σε έκτακτο και σοβαρό συμβάν. Ετσι, γίνεται κατάχρηση και προσπαθούν, με αυτόν τον τρόπο, να καλύψουν την έλλειψη προγραμματισμού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδης ζήτησε να εφαρμοστεί η νυχτερινή αποζημίωση, που έχει καθιερωθεί από τον περασμένο Νοέμβρη. Επίσης να μη νοθευτεί, όπως θέλουν υπηρεσιακοί παράγοντες, που επιδιώκουν τη χορήγησή της με επιδοματική μορφή. Στο θέμα των μισθολογικών προαγωγών που προωθούνται από την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι, στην ουσία, εξαιρούνται από τις αυξήσεις που προβλέπονται οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί. Ο πρόεδρος της ΠΕΠΛΣ Γ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι το προσωπικό του ΛΣ αποτελείται από 4.982 άτομα αντί των 6.100 που προβλέπεται. «Με αυτήν την έλλειψη προσωπικού, οι λιμενικοί αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς άδειες, ρεπό, αργίες, γιορτές μέχρι και 200-250 ώρες το μήνα. Χρειάζεται η πρόσληψη 2.500 ατόμων μέσα στο 2000 για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ