Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ταχύτητα στο μοίρασμα, χωρίς πολλά λόγια...

Υπογράφτηκε χτες η συμφωνία ξενοδόχων - «Αθήνα 2004»

«Γρηγορότερα - Καλύτερα - Αποδοτικότερα» και χωρίς πολλά λόγια, δηλαδή πληροφόρηση... Αυτή θα είναι η πολιτική από εδώ και στο εξής, για τη νέα Διοίκηση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», όπως την περιέγραψε χτες η πρόεδρος της εταιρίας Γ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας των εργαζομένων στην εταιρία με τα μέλη της πενταμελούς διοίκησης.

Η πολιτική της εταιρίας είναι προσαρμοσμένη στις...«ανάγκες» για ταχύτατο μοίρασμα της τεράστιας «πίτας» των τρισεκατομμυρίων, με συνοπτικές διαδικασίες και σε βάρος του λαού. «Χρειαζόμαστε εντονότερους ρυθμούς για να κερδίσουμε το χρόνο και να αυξήσουμε την αποδοτικότητα της εταιρίας», σημείωσε η Γ. Αγγελοπούλου. «Σημασία έχει να προχωρήσουμε γρηγορότερα, καλύτερα, αποδοτικότερα. Δεν είμαστε εδώ για τους εαυτούς μας. Είμαστε εδώ για μία υπόθεση εθνική, που αφορά όλους τους Ελληνες. Μια υπόθεση που θα μιλήσει για την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο», κατέληξε.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κ. Μπακούρης, μιλώντας στους εργαζόμενους, ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι οι καλύτεροι.

Προχτές, συνεδρίασε για πρώτη φορά το 5μελές ΔΣ της «Αθήνα 2004» Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η επικύρωση και οριστικοποίηση της συμφωνίας - πλαίσιο μεταξύ της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ) και της «Αθήνα 2004».
  • Η εταιρική στρατηγική έως και το Σίδνεϊ, η οποία αφορά ημερομηνίες - σταθμούς (επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής, τον Αύγουστο, παρουσία της ΟΕΟΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή και την Ολομέλεια της ΔΟΕ), η συνολική παρουσία της εταιρείας στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των Αγώνων (πολιτιστική, αθλητική, απόκτηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας κλπ.)
  • Ο καθορισμός νέας επικοινωνιακής στρατηγικής.
  • Η οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος και του τεύχους υποβολής προσφοράς για την επιλογή αναδόχου του διαγωνισμού για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (αποστολή τευχών στους προεπιλεγέντες υποψηφίους).

Τέλος, ο γενικός διευθυντής Ολυμπιακών Εργων της «Αθήνα 2004» Γ. Λεβέντης και στενός συνεργάτης του Κ. Μπακούρη, διέκοψε τη σύμβασή του με την εταιρία. Ως αιτιολογικό για την αποχώρηση παρουσιάστηκε το γεγονός ότι δεν υπήρχε αντικείμενο στη Διεύθυνση μετά την ανάθεση της αρμοδιότητας κατασκευής των έργων στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Γ. Λεβέντης υπέγραψε νέα δίμηνη σύμβαση με την «Αθήνα 2004» για τη θέση του συμβούλου για τα έργα.

Η συμφωνία με τους ξενοδόχους

Χτες υπογράφτηκε η συμφωνία μεταξύ της Ενωσης Ξενοδόχων και της «Αθήνα 2004», παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη, που αφορά τη διαμονή της Ολυμπιακής οικογένειας (επίσημοι, εκπρόσωποι εταιριών - χορηγών, «αθάνατοι», στελέχη της ΔΟΕ κλπ.) στην Αθήνα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι ξενοδόχοι αναλαμβάνουν να κρατήσουν ελεύθερο κατά την περίοδο διεξαγωγής των Αγώνων του 2004, το 80% του συνολικού αριθμού των δωματίων που είναι απαραίτητα για τη φιλοξενία της Ολυμπιακής οικογένειας. Από την πλευρά της, η «Αθήνα 2004» αναλαμβάνει την υποχρέωση να εγγυηθεί ποσοστό κρατήσεων 75% από το σύνολο των προκρατηθέντων δωματίων, το αργότερο μέχρι τις 15 Γενάρη 2003.

Η τιμή κάθε δωματίου («Ολυμπιακή Τιμή») συμφωνήθηκε να είναι ο μέσος όρος τιμής πόρτας των ετών 2001 και 2002 συν τυχόν διόρθωση του πληθωρισμού έως το έτος 2004, μείον έκπτωση 10%. Η «Αθήνα 2004» θα πληρώσει προκαταβολές για κάθε κρατηθέν δωμάτιο, τμηματικά μέχρι τις 15 Ιουνίου 2004.

Ειδικότερα η συμφωνία προβλέπει προκαταβολή για κάθε δωμάτιο, ρήτρες για την περίπτωση μη τήρησης της συμφωνίας, δικαίωμα της «Αθήνα 2004» να ακυρώνει δωμάτια, αλλά μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες, την υποχρέωση των ξενοδόχων να διαθέτουν όλους τους σχετικούς χώρους για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Αγώνων και τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν με την «Αθήνα 2004» για την εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού ασφαλείας στα ξενοδοχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ