Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΦΡΑΝΚ ΚΟΡΑΤΣΙ
Click, η ζωή σε fast forward

Ο κινηματογράφος δεν πάσχει από θέματα. Κανένας δεν πάσχει από θέμα! Ετσι να κάνεις δίπλα σου, υπάρχουν χιλιάδες! Το ένα καλύτερο από το άλλο. Το ζήτημα είναι τι θέλεις να πεις με το θέμα που επιλέγεις; Και με τι τρόπο το λες!

Ο Φρανκ Κοράτσι έχει ένα καταπληκτικό θέμα. Ενας δυστυχισμένος γιάπης τρέχει και δε φτάνει. Και η ζωή, η μοναδική και πανάκριβη ζωή, κυλάει και φεύγει. Από το αδιέξοδο τον βγάζει μια εφεύρεση. Ενα τηλεκοντρόλ, που ρυθμίζει τα πάντα. Με αυτό θα προλάβει τη δουλιά, θα βρει χρόνο για τα παιδιά, τη γυναίκα και το σπίτι, θα πάρει τις προαγωγές που του πρέπουν, θα τιμωρήσει τους κακούς και θα επιβραβεύσει τους καλούς.

Φυσικά, μια τέτοια εφεύρεση, δεν κερδίζεται χωρίς αντίτιμο! Και μάλιστα ακριβό. Αυτό οδηγεί τον φίλο μας, τον γιάπη, στην τρέλα. Χωρίς το τηλεκοντρόλ, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Με αυτό, όμως, είναι υποχρεωμένος να τρέχει το χρόνο πάντα μπροστά, για να προηγείται των γεγονότων. Αυτό το τρέξιμο, όπως είναι φυσικό, τον περνάει στο ...μέλλον, στα γεράματα. Χωρίς, στο μεταξύ, να ζήσει το σήμερα! Ασε, που αυτή η «ταχύτητα», στο πέρασμά της, τα κάνει όλα συντρίμμια!

Τι κωμωδία, τι σάτιρα, τι καταγγελία! Τίποτα απ' όλα αυτά. Μια αμερικάνικη ταινία της σειράς, που από καιρό σε καιρό βγάζει κάποιο γέλιο. Με ένα τέλος που δείχνει την αγωνία της αμερικάνικης κυρίαρχης τάξης να στηριχτεί, πάση θυσία, η οικογένεια. Η οποία, σύμφωνα με την ταινία, είναι πάνω απ' όλα!

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ντέιβιν τα Χάσελχοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ