Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σήμερα η εκδήλωση στην πύλη της ΕΤΜΑ

Στις 8 μ.μ., με κάλεσμα της ΟΕΚΙΔΕ, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας και του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου

Στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ θα βρεθούν ξανά σήμερα εργαζόμενοι και νεολαίοι, για να τιμήσουν τη μνήμη και το παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Στο σημείο όπου 26 χρόνια πριν τραμπούκοι της εργοδοσίας δολοφονούσαν εν ψυχρώ την 21χρονη ΚΝίτισσα, που μαζί με συντρόφους της από την Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και την Αχτίδα ΑΕΙ της ΚΟΑ πραγματοποιούσαν εξόρμηση στους εργαζόμενους με θέμα τη λιτότητα, την ανεργία και τις απολύσεις. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 μ.μ. και διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας και το Σύλλογο Φοιτητών Παντείου.

Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, η ΟΕΚΙΔΕ και το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμπόρευση, στο δρόμο της αντίστασης που επέλεξε και η νεαρή αγωνίστρια. Ενάντια στα απανωτά αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και όλες οι πολιτικές ή συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Τονίζουν ότι η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να αντιπαλέψουν μαζί την κυβερνητική πολιτική, είτε εκφράζεται με το νέο νόμο - πλαίσιο είτε με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. «Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις της νέας γενιάς, των σπουδαστών και των φοιτητών, η μαζικότητά τους, η κατεύθυνση που πήραν σε μεγάλο βαθμό συμπόρευσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ανοίγουν το δρόμο της αλλαγής των συσχετισμών δύναμης», υπογραμμίζουν. Μπροστά στις εκλογές του Οκτώβρη αναδεικνύουν την ανάγκη να καταδικαστούν οι δυνάμεις του δικομματισμού και οι συνοδοιπόροι τους, να στηριχτούν «τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας των δυνάμεων που ήταν δίπλα μας, στους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ