Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Ιαπωνική ραψωδία!

Αλλες δυο καλοκαιρινές επαναλήψεις. Η πρώτη, η εξαιρετική ταινία, του Γιαπωνέζου σκηνοθέτη Κέντζι Μιζογκούτσι, «Ουγκέτσου Μονογκατάρι» (1953). Αν σας άρεσε το «Ράσομον», του Ακίρα Κουροσάβα, ετούτη θα σας ενθουσιάσει. Μαζί της θα γνωρίσετε μια άλλη Ιαπωνία. Μια Ιαπωνία της κουλτούρας, του καλού γούστου, της βαθιάς σκέψης, της παράδοσης!

Η δεύτερη επανάληψη είναι η ταινία των Αδελφών Μαρξ, «Μια Νύχτα Στην Καζαμπλάνκα» (1946). Μια σάτιρα των πολεμικών μελό της περιόδου 1936-1946. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι μια ευκαιρία για γνωριμία ή για επαναγνωριμία με τους εξαιρετικούς κωμικούς ηθοποιούς, που το πέρασμά τους σημάδεψε τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Ακολουθούν οι δυο νέες ταινίες της εβδομάδας. «Μην της το Πεις», της Κριστίνα Κομεντσίνι. Μια καλοαμπαλαρισμένη μικροαστική «κοινωνική ιστορία», η οποία πάσχει από ιδεολογική και καλλιτεχνική σύγχυση! Και τέλος το «Click Η Ζωή Σε Fast Forward», του Φρανκ Κοράτσι. Μια καταπληκτική ιδέα που, όμως, χάθηκε μέσα στους πολιτικούς και καλλιτεχνικούς συμβιβασμούς!

Μην ξεχνάμε τον πόλεμο! Δε σκοτώνει μόνο τα παιδιά. Σκοτώνει και την τέχνη! Γενική αντίσταση, λοιπόν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ