Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλχημείες για την κάλυψη κενών στα σχολεία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών (τα οποία είτε θεωρεί ανύπαρκτα είτε θεωρεί ότι καλύπτονται αμέσως μόλις εμφανιστούν) ξεσκεπάζεται πλήρως από τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών για την πραγματική εικόνα των σχολείων.

Ενα τέτοιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η περίπτωση των κενών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής της Μεσσηνίας, που καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ. Εκεί, λοιπόν, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, προκειμένου να «μπαλώσει» τα κενά στο Ειδικό Σχολείο των Φιλιατρών, αποφάσισε την απόσπαση, για δυο μέρες τη βδομάδα, της ψυχολόγου από το ειδικό σχολείο Καλαμάτας - 90 χιλιόμετρα απόσταση! Επιπλέον το κενά του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας προσπαθεί να τα καλύψει παίρνοντας μια εργοθεραπεύτρια και μια νοσηλεύτρια για δυο μέρες τη βδομάδα από το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας.

Εν ολίγοις, αντί για διορισμούς, αποφασίζει να κάνει «μπαλάκι», από σχολείο σε σχολείο, τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους. Κι ύστερα σου λέει η κυβέρνηση πως φροντίζει για την εκπαίδευση. Και μάλιστα για σχολεία τα οποία απαιτούν και ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως τα Ειδικά. Αλλά πού να τη βρουν; Ταξική πολιτική ασκούν και στην εκπαίδευση. Σε βάρος βεβαίως των εκπαιδευόμενων από τα λαϊκά στρώματα και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ