Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Βρέχει νερό

αντί να πέφτουν καρπαζιές

Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Στα ψιλά πάλι η είδηση: Το επόμενο μεγάλο φαγοπότι λέγεται δάση! Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει ήδη έτοιμες προς αξιοποίηση εκτάσεις στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και το Ηράκλειο της Κρήτης. Κάτι σε φιλέτο φέρνουν αυτές οι περιοχές. Και γίνεται βεβαιότητα η υποψία, όταν διαβάζεις πως θα γίνει με τη μέθοδο «Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα». Βάζεις, εσύ, το Δημόσιο, την περιουσία, παίρνουν αυτοί, οι ιδιώτες, τα κέρδη. Τους μένει και το οικόπεδο!

Αυτό θα πει ανάπτυξη!

Κατά τ' άλλα: «Δεν υπάρχει καρτέλ στο γάλα»!

Το δήλωσε η κατ' εξοχήν αρμόδια να το δηλώσει: Το απόλυτο μονοπώλιο, η ΔΕΛΤΑ!

Ετσι και με τα τραπεζικά κέρδη: Οσο πιο μεγάλο, λέει ο κυβερνητικός Τύπος, γίνεται ένα τραπεζικό τραστ, τόσο πιο πολύ συμφέρει το λαό. Εγγυητής, λέει, η Τράπεζα Ελλάδας! Η οποία, όμως, χρόνια πριν, υπάρχει μόνο ως παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτής που λέει, όπως και η της Ελλάδας, πως πρέπει να συμπιεστούν κι άλλο οι μισθοί, να πάνε οι συντάξεις στο ογδόντα φεύγα...

Και συ στη μέση. Να κυνηγάς το όνειρο. Ενα κεραμίδι να βάλεις από κάτω το κορμί σου, τα παιδιά σου. Η στέγη είναι δικαίωμα. Ετσι ξέραμε. Ετσι χτίστηκε ο ΟΕΚ. Μετά το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε πως ο ΟΕΚ πρέπει να στέλνει τους δικαιούχους στις τράπεζες. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που σήμερα ανακαλύπτει ότι βγάζουν χρυσάφι οι τραπεζίτες από τα στεγαστικά.

Εσύ, όμως, εκεί: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ξερό ψωμί!

Και κουτόχορτο!

Η κυβέρνηση, αποκαλύπτει η γραφίς του ΠΑΣΟΚ, στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να διασπάσει τους καθηγητές. Γιατί; Απεργούν οι καθηγητές;

Ωραιότερη, βέβαια, είναι η κυβερνητική εκδοχή για τον προχτεσινό ξυλοδαρμό των απεργών δασκάλων: Επεσαν πάνω στα κλομπ! Πάλι καλά, θα μπορούσαν να είχαν πέσει πάνω σε περίστροφα. Κι αυτό έχει συμβεί.

Ασχετο: Μες στο γενικό χαμό να και το παράπονο: «Είναι δυνατόν οι ομοφυλόφιλοι να επιλέγονται ως άξιοι μόνο για δήμαρχοι;». Το ερώτημα προέκυψε στην καλή συνάδελφο από τη διαπίστωση πως το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν ομοφυλόφιλους δημάρχους, οι οποίοι όμως συναντούν εμπόδια στην παραπέρα πολιτική σταδιοδρομία τους.

Να επιληφθεί, παρακαλώ, πάραυτα κάποια ΜΚΟ «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και να γίνει αυστηρή σύσταση στους Αθηναίους που δε λένε να εξευρωπαϊστούν και σ' αυτόν τον τομέα.

Θου κύριε... που ρίχνεις καλαπόδια και τα ρίχνεις πάντα στις φτωχογειτονιές.


Επιμέλεια:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους (2012-02-21 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ και ο ΟΕΚ (2009-02-26 00:00:00.0)
Ρίχνει νερό στο μύλο των τραπεζών (2008-11-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-10-02 00:00:00.0)
"Ευαισθησίες" (1999-07-14 00:00:00.0)
"Απαντήστε συγκεκριμένα" (1996-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ