Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Να αρχίσουν διαπραγματεύσεις ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, παρά να αφήνεται η διαδικασία προς τη λύση σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι έχει δώσει απαντήσεις στις προτάσεις του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ, οι οποίες, είπε, πιστεύει πως θα ικανοποιήσουν και την προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ Αλί Μπαμπατζάν, ότι η Αγκυρα επιθυμεί λύση του Κυπριακού πριν το τέλος του χρόνου, ο κ. Ταλάτ είπε πως αυτή είναι η βούληση της τουρκικής πλευράς, αλλά, πρόσθεσε, δεν αρκεί μόνο αυτή.

Συναντήσεις...

Με τον Βρετανό υπουργό, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τζεφ Χουν, συναντήθηκε για μια ώρα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, στο περιθώριο των εργασιών της 61ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Υπάρχει ένα μεγάλο κοινό ενδιαφέρον για το μέλλον της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Χουν μετά τη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν το Κυπριακό, τα Ευρωτουρκικά και οι διμερείς σχέσεις. «Είχα μια εξαιρετικά καλή και εποικοδομητική συνομιλία με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο», τόνισε ο κ. Χουν.

Ο Κύπριος Πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς. Το Κυπριακό συζήτησε και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Λιλλήκας, με τους ομολόγους του της Συρίας και της Μάλτας. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας αναχώρησαν από τη Νέα Υόρκη χτες το πρωί (ώρα Ελλάδας), για να επιστρέψουν στην Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ