Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ «ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ»...

ΠΟΣΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ; «"Ποτέ δεν υπήρξε καρτέλ γάλακτος, ούτε μπορεί να υπάρξει". Αυτό ανέφερε η Vivartia (...) "η ΔΕΛΤΑ αισθάνεται ότι δεν έχει τίποτε να κρύψει και τίποτε να φοβηθεί. Την ηγετική της θέση στην αγορά δεν την κέρδισε με εναρμονισμένες πρακτικές αλλά με τις δικές της προδιαγραφές"» (η καταγραφή στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΤΑ ΓΙΟΜΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΧΙ ΧΟΡΤΑΤΟ; «Την κυβέρνηση τη βολεύει. Τους τραπεζίτες - αυτούς και αν τους βολεύει. Ετσι όλη η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ένα "αεροπλανάκι" με τα νοικοκυριά να δανείζονται όλο και πιο πολύ προκειμένου να κυνηγήσουν το όνειρο του σπιτιού, του καινούριου αυτοκινήτου ακόμα και των εξωτικών διακοπών (...) δεν προκαλεί ασφαλώς έκπληξη το ότι οι τράπεζες σήμερα στην Ελλάδα αποτελούν τον πιο κερδοφόρο τομέα της οικονομίας. Δημιουργεί ωστόσο τη βεβαιότητα ότι έχουν δημιουργηθεί ολιγοπωλιακές συνθήκες με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των καταναλωτών» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΤΑΪΣΜΕΝΟΣ ΛΥΚΟΣ, ΚΑΛΟΣ ΤΣΟΠΑΝΗΣ: «Η αποκρατικοποίηση της Εμπορικής, μέσω της οποίας δραστηριοποιήθηκε στην ελληνική αγορά ένας ακόμη μεγάλος ευρωπαϊκός πιστωτικός οργανισμός, αλλά και η ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Τραπέζης της Ελλάδας, μπορούν να συμβάλουν στην εκλογίκευση των επιτοκίων δανεισμού και την καθιέρωση όρων ουσιαστικού ανταγωνισμού, που θα ενισχύουν τις επενδύσεις και θα ενθαρρύνουν την αποταμίευση» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΚΛΟΜΠ: «Οι πληροφορίες που έφτασαν στην κυβέρνηση ότι κάποιοι θα επιδίωκαν την πρόκληση επεισοδίων για ψύλλου πήδημα επιβεβαιώθηκε πλήρως» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΠΕΙΛΗ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ; «Η επιτυχία της απεργίας των δασκάλων και οι επικείμενες κινητοποιήσεις στη Μέση Εκπαίδευση και στα ΑΕΙ έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση (...) γι' αυτό σχεδιάζει να ενεργοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στην ΟΛΜΕ ώστε να διασπάσει τους καθηγητές» (στην πρώτη σελίδα στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ