Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγάλες καταστροφές και ατιμωρησία

Γρηγοριάδης Κώστας

Μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της Μεσογείου προκάλεσε η πρόσφατη επιδρομή του Ισραήλ στο Λίβανο, εκτός, βέβαια, από το θάνατο εκατοντάδων αμάχων και την καταστροφή κοινωνικών υποδομών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν χτες οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ κατά τη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Προστασία του Περιβάλλοντος, με θέμα «Η κατάσταση της Μεσογείου σήμερα», τη μεγαλύτερη καταστροφή προκάλεσε ο βομβαρδισμός από τους Ισραηλινούς στις 13 και 15 Ιούλη 2005 του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Τζίγε, νότια της Βηρυτού. Το λιβανέζικο υπουργείο Περιβάλλοντος αποτίμησε σε 10 με 15.000 τόνους πετρέλαιο την ποσότητα που έπεσε στη θάλασσα, ενώ έως τις αρχές Αυγούστου είχαν ρυπανθεί οι λιβανικές ακτές, από την περιοχή Νταμούρ νότια της Βηρυτού, έως τα σύνορα με τη Συρία στα βόρεια!

Κι, όμως. Για όλες αυτές τις οικολογικές καταστροφές, όπως και για τις ακόμη μεγαλύτερες που προκάλεσαν τα βλήματα του απεμπλουτισμένου ουρανίου, οι «χειρουργικές» επεμβάσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καμία διεθνής ή άλλη σύμβαση δεν προβλέπει κυρώσεις!

Ακόμη και η δήθεν «φιλοπεριβαλλοντική» ΕΕ μπορεί να προβλέπει μέτρα για τα πιο παράξενα ...κολεόπτερα, αλλά όχι για τις τρομακτικές επιπτώσεις των πολέμων, που αφήνουν πίσω τους εκατομμύρια ανθρώπινα θύματα καρκίνου και τερατογενέσεων!

Ολα κι όλα. Τους πολέμους τους διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές. Και κάνει «τζιζ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ