Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
«Αντικειμενικότητα και αυστηρότητα»...

Προσπάθειες, να πείσει για την αντικειμενικότητα της ΕΕ απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καταβάλλει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο, δεδομένων και των χτεσινών δηλώσεών του για την επικείμενη έκθεση προόδου, η οποία θα δημοσιευτεί αρχές Νοέμβρη.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κομισιόν, «προς το παρόν δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι από την πληροφόρηση την οποία λαμβάνουμε. Θεωρώ ότι η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει». Υποστήριξε δε ότι η έκθεση προόδου, που θα εκδοθεί στις αρχές Νοέμβρη αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας «θα είναι ειλικρινής, αντικειμενική και αυστηρή»...

Πάντως, λίγες ώρες πριν, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Διεύρυνσης, Ολι Ρεν, Κριστίνα Νάγκι χαιρέτιζε την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να απαλλάξει τη συγγραφέα Ελίφ Σαφάκ από την κατηγορία για δυσφήμιση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας, σημειώνοντας ότι είναι «μία καλή είδηση» ,εκφράζοντας εκ νέου το αίτημά της για μεταρρύθμιση του τουρκικού ποινικού κώδικα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ