Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Επιστολή των βουλευτών του ΚΚΕ Ε. Παντελάκη και Σ. Σκοπελίτη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου να συζητηθούν οι αιτίες που εκτρέφουν φαινόμενα όπως η δράση των καρτέλ στη γαλακτοβιομηχανία, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ και μέλη της Επιτροπής Ε. Παντελάκη και Σ. Σκοπελίτης.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κ. Καραμπίνα αναφέρουν:

«Είναι γεγονός ότι όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από τις υποθέσεις δημιουργίας καρτέλ από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο και δεν είναι απλά ζήτημα πάταξης της διαφθοράς όπως επιχειρείται να εμφανιστεί, χωρίς να παραβλέπουμε και αυτήν την πλευρά.

Αποδεικνύεται ότι τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί όλα αυτά τα χρόνια για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, παρά τις κάθε φορά μεγαλόστομες διακηρύξεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα, γιατί παραμένουν οι αιτίες που τα εκτρέφουν, δηλαδή η ελεύθερη αγορά, ο ανταγωνισμός και το κυνήγι του κέρδους.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν επίσης ότι οι διακηρύξεις περί ανόθευτου και ελεύθερου ανταγωνισμού που θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας είναι το φύλλο συκής για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αποδεικνύεται ακόμα ότι μέσα από όλο το πλέγμα των ρυθμίσεων στα πλαίσια στης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις άλλες αποφάσεις της ΕΕ, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες έχουν οδηγηθεί σε μια κατάσταση να πουλάνε όλο και πιο φθηνά τα προϊόντα τους, ενώ οι καταναλωτές να τα αγοράζουν όλο και πιο ακριβά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να γιγαντώνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ οι φτωχοί και οι μεσαίοι αγρότες να οδηγούνται στο ξεκλήρισμα και οι καταναλωτές να βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται. Ενόψει όλων αυτών, θεωρούμε αναγκαία τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για να συζητηθούν όλα τα παραπάνω θέματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ στον κυβερνητικό διάλογο - απάτη (2010-01-26 00:00:00.0)
Σφυροκόπησαν την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ (2008-11-08 00:00:00.0)
Νέα προνόμια στα καρτέλ (2006-09-26 00:00:00.0)
Με την πολιτική σας γιγαντώνετε τα μονοπώλια και τη διαφθορά (2006-09-22 00:00:00.0)
Καταδικασμένη στη συγκάλυψη της διαφθοράς (2006-09-20 00:00:00.0)
ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΗΣΥΧΑ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ (2006-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ