Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.- Εκκένωση των περισσότερων γραφείων του ΟΗΕ στη Γενεύη και 24ωρες αστυνομικές περίπολοι ήταν τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν από χτες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, μετά την ανακοίνωση των ελβετικών αρχών πως έλαβαν προειδοποίηση για την πραγματοποίηση «τρομοκρατικής επίθεσης στον ΟΗΕ από τις 5 έως τις 10 Οκτώβρη».

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν χθες δύο ρουκέτες κοντά στην κατοικία του πραξικοπηματία στρατηγού και επιλεγόμενου «προέδρου» του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ και τη Βουλή της χώρας στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, μερικές ώρες μετά από έκρηξη σε πάρκο χωρίς θύματα. Σύμφωνα με τις αρχές, οι ρουκέτες βρίσκονταν μέσα σε εκτοξευτές συνδεδεμένους με κινητά τηλέφωνα σε υπό κατασκευή κτίριο σε απόσταση 500 μέτρων από τα κυβερνητικά κτίρια. Ανακοινώθηκαν «κάποιες» συλλήψεις.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν μετά από σφοδρή μάχη ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και φερόμενους ως αυτονομιστές αντάρτες στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ.

ΡΑΝΤΣΙ.- Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας, όταν ένα κοπάδι πεινασμένων τσακαλιών επιτέθηκε στους κατοίκους χωριού σε απόσταση 120 χλμ. από την πρωτεύουσα Πάτνα.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Ο στρατιωτικός νόμος που έχει κηρυχτεί στην Ταϊλάνδη θα παραμείνει σε ισχύ έως την επόμενη βδομάδα τουλάχιστον, δήλωσε χθες ο διορισμένος από τους πραξικοπηματίες στρατηγούς και τον βασιλιά πρωθυπουργό, Σουραγιούντ Σουλανόντ.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΚΑΛΠΑ.- Μία δεύτερη Διώρυγα του Παναμά στην Κεντρική Αμερική οραματίζεται η Νικαράγουα, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου Ενρίκε Μπολάνος: Η Διώρυγα θα είναι μεγαλύτερη από του Παναμά, θα είναι έτοιμη σε 12 χρόνια και θα κοστίσει 18 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες του Παναμά θα αποφασίσουν έως το τέλος του χρόνου με δημοψήφισμα τη διεύρυνση ή μη της δικής τους Διώρυγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ