Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Τηλεανθρωποειδή»

«Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους (...). Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους (...) έχει ως σκοπό (...) το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας».

(Σύνταγμα, άρθρο 15, παράγραφος 2)

*

Στη γνωστή εκπομπή του Ευαγγελάτου ήταν παρόντες ένας υφυπουργός, ο Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος, ένας πρώην υπουργός, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ένας νυν βουλευτής, ο Σίμος Κεδίκογλου, και ένας πρώην δήμαρχος και υποψήφιος για την υπερνομαρχία της Αθήνας, ο Αρ. Ντινόπουλος.

Ολοι αυτοί όχι μόνο δεν ψέλλισαν ούτε ένα «κιχ» αποδοκιμασίας για όσα παρουσία τους διέπραττε ο διαπομπευτής και συκοφάντης παιδιών, αλλά έφτασαν με γλοιώδικο τρόπο είτε να επιδοκιμάζουν την προστυχιά (σ.σ.: «αυτή είναι εκπαιδευτική τηλεόραση!», ανέκραξε κάποια στιγμή ο Κωνσταντόπουλος), είτε να πρωταγωνιστήσουν στη συλλήβδην συκοφάντηση των μαθητών και του αιτήματός τους για δημόσια και δωρεάν Παιδεία (σ.σ.: «αυτή είναι η κατάντια του δημόσιου σχολείου», είπε ο Παπαντωνίου εξάγοντας τα βολικά για τον ίδιο και το κόμμα του πολιτικά συμπεράσματα από τα ...πορνο-βίντεο!).

*

Επομένως και αφού δεν πρόκειται για άτομα που μπορούν να προφασιστούν άγνοια του Συντάγματος, κατέχοντας δε - κατεξοχήν - το τεκμήριο της εφαρμογής των νόμων, το συμπέρασμα είναι προφανές: Αυτή είναι η νομιμότητά τους!

Τόσο το κράτος τους, τόσο τα κόμματά τους, τόσο η εν γένει πολιτική του συστήματος που υπηρετούν, όσο και οι εκπρόσωποι της καθεστηκυίας (συνταγματικής, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής) νομιμότητας, όταν μιλούν για «την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας», εννοούν συμπεριφορές όπως του Ευαγγελάτου.

Τουτέστιν: «Νόμος είναι τα κέρδη του καναλάρχη και η προστυχιά των τηλεανθρωποειδών του».

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ