Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεθοδευμένη τρομοϋστερία

Ορισμένοι κάνουν λόγο για ...παράνοια, με αφορμή το νέο κανονισμό που τίθεται σε ισχύ σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια για την ...απειλή από τα υγρά καύσιμα.

Σύμφωνα με το νέο «αντιτρομοκρατικό» κανονισμό οι επιβάτες δε θα μπορούν πλέον να μεταφέρουν στις χειραποσκευές τους ούτε ένα μπουκαλάκι νερό, χώρια τους εξονυχιστικούς ελέγχους στα πανωφόρια τους.

Τα παραπάνω μέτρα, δήθεν για την «ασφάλεια των πτήσεων», μεθοδεύτηκαν εδώ και καιρό, με αφορμή «τις ενδείξεις για τρομοκρατική απειλή με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» της 10ης Αυγούστου σε βρετανικά αεροσκάφη.

Οι «ενδείξεις για τρομοκρατική απειλή, με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς», του Αυγούστου, στο Λονδίνο γίνονται η αφορμή για την επιδείνωση της θέσης των επιβατών, με ακόμα σκληρότερους ελέγχους.

Και σίγουρα όλα αυτά δε συνιστούν... παράνοια, όπως σκόπιμα και για παραπλανητικούς λόγους ισχυρίζονται ορισμένοι. Αντίθετα, πρόκειται για μεθοδευμένη και καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση καλλιέργειας του κλίματος «τρομοϋστερίας», ώστε με πρόσχημα την «τρομοκρατική απειλή» να λαμβάνονται όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ