Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
ΣΥΝεργός στην «αιχμαλωσία της ΤΑ απ' το δικομματισμό»

Σήμερα και αύριο η ΚΠΕ του ΣΥΝ για τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών

Στην καθ' όλα βολική εκτίμηση για την καιροσκοπική τακτική που ακολούθησε στις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές, ότι αυτές είχαν παράλληλα με τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα, κατέληξε κατά πλειοψηφία η ΠΓ του ΣΥΝ στην εισήγησή της προς την ΚΠΕ που συνεδριάζει σήμερα και αύριο για να εξετάσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Πάντως, σύμφωνα με την εισήγηση, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητικά για τον ΣΥΝ και μάλιστα υπό ορισμένες προϋποθέσεις εκτιμάται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση του κόμματος. Κατά τα λοιπά επικρίνεται ο δικομματισμός γιατί «επιδόθηκε στην κομματική εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων». Επιπλέον, η ΝΔ εγκαλείται για «αποτυχημένη» (;) νεοφιλελεύθερη πολιτική και το ΠΑΣΟΚ για «αδυναμία» (;) άσκησης ουσιαστικής αντιπολίτευσης!

Εξω από το χορό πια η ΠΓ του ΣΥΝ κάνει λόγο για «προσπάθεια αιχμαλωσίας της Αυτοδιοίκησης από τον δικομματισμό», αυτόν δηλαδή με τον οποίο συνεργάστηκε για την από κοινού διεκδίκηση δεκάδων δήμων και νομαρχιών. Κόντρα σ' αυτή την πραγματικότητα, ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΝ «παραμέρισε λογικές συσχετισμών, συνεργασιών και αθροίσεων που δεν είχαν καμία σχέση με γνήσιες κοινωνικές διεργασίες»! Ωστόσο, αποτιμώντας καλύτερα αυτές τις συνεργασίες και για να προσγειώσει προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, η ΠΓ «διόρθωσε» την αρχική γραμμή περί «διαμόρφωσης ενός νέου αυτοδιοικητικού ρεύματος» και κάνει λόγο σήμερα για το «ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα αυτοδιοικητικό ρεύμα».

Η πλειοψηφία της ΠΓ θεώρησε σκόπιμο να επαναφέρει στην εισήγηση αποσπάσματα προηγούμενων αποφάσεων της ΚΠΕ που κατά τη γνώμη της επιβεβαιώνουν την τακτική που χάραξε, σε μια επίδειξη πυγμής προς τους ανανεωτές, οι οποίοι δε συμφώνησαν με την εισήγηση και αναμένεται να την καταψηφίσουν στην ΚΠΕ.

Αλλωστε, η ΠΓ εκτιμά ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αν μεταξύ άλλων εξέλιπαν «αρνητικές συμπεριφορές μελών, φαινόμενα αντικομματικής στάσης και ειδικότερα απαξίωσης των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων από μέλη του κόμματος, ακόμη και με θέση στα καθοδηγητικά του όργανα, χάριν προσωπικών επιλογών», κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ