Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ίδιο τροπάρι

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ούτε η «Αυγή», ούτε η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» δείχνουν να έχουν διάθεση να ζητήσουν από τους αναγνώστες τους συγνώμη για τα όσα επί μήνες ισχυρίζονταν, μαζί με πολλούς άλλους, περί «μυστικής συνεργασίας ΚΚΕ και ΝΔ στις τοπικές εκλογές». Αντίθετα, δείχνουν πως έχουν μεγάλη ανάγκη να συνεχίσουν το ίδιο τροπάρι. Αυτό μαρτυρούν τα σχόλιά τους, όπου επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως στην (προχτεσινή) συζήτηση στη Βουλή που έγινε σε επίπεδο αρχηγών για την εξωτερική πολιτική υπήρξε κάποιου είδους συνεννόηση και συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του ΚΚΕ!

Επιχειρούν να το στηρίξουν στην απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταγγελία της Αλέκας Παπαρήγα για την επικίνδυνη τακτική μέσω ψηφισμάτων για διάφορα ιστορικά γεγονότα στο Ευρωκοινοβούλιο, στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση κ.ά., να προωθούνται αντικομμουνιστικές επιδιώξεις, να δικαιολογούνται σημερινές πολιτικές πρακτικές, να ποινικοποιούνται απόψεις κλπ., ο οποίος είπε: «Η επιλεκτική, η αποσπασματική αξιοποίηση ιστορικών γεγονότων είναι έδαφος ιδιαίτερα ολισθηρό...». Για να καταλήξει πως «σήμερα αξιώνουν και τελικά επιβάλλουν μετριοπάθεια, ανεκτικότητα και συνεννόηση»!

Ομως, την απάντηση που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον πρωθυπουργό οι σχολιογράφοι των παραπάνω εφημερίδων προσποιούνται πως δεν την άκουσαν! Ανάμεσα σε άλλα, είπε η Αλέκα Παπαρήγα: «Δεν είμαστε υπέρ του να σβήσει η ιστορική μνήμη, και να μην υπάρχει σύγχρονη διαπάλη για ιστορικά γεγονότα. Οχι όμως με πολιτικές αποφάσεις». Για να τονίσει με έμφαση: «Για την εθνική στρατηγική να το ξεκαθαρίσουμε, ευχή θα ήταν όλα τα κόμματα να είχαμε κοινή θέση για την εξωτερική πολιτική, αλλά δε γίνεται και αυτό είναι αντικειμενικό».

Αυτά η «Αυγή» και η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» έκαναν ότι δεν τα κατάλαβαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ