Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να τι τους «υποκινεί»!

Πέρασαν κοντά δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε πολλά μουσικά σχολεία της Θεσσαλίας ακόμα δεν έχουν πάει καθηγητές μουσικών μαθημάτων, με αποτέλεσμα να μη γίνονται τα σχετικά μαθήματα. Αλλά δεν είναι μόνο οι ελλείψεις καθηγητών που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στα μουσικά σχολεία. Δεν έχουν καταρτιστεί αναλυτικά προγράμματα για όλα τα μουσικά όργανα, δεν έχουν συγγραφεί και διανεμηθεί βιβλία μουσικής, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Ολα αυτά και πολλά άλλα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των δημόσιων μουσικών σχολείων, τη δραματική μείωση του αριθμού των μαθητών τους και, βεβαίως, τη γιγάντωση των ιδιωτικών ωδείων.

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην υποβάθμιση της δημόσιας μουσικής εκπαίδευσης, όπως, γενικότερα, της δημόσιας Παιδείας. Κατά τα άλλα, το υπουργείο Παιδείας «παραξενεύεται» για τη «μαθητική αναταραχή» και «ψάχνει να βρει» ποιος... υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Βεβαίως, η μαθητιώσα νεολαία έχει αντιληφθεί ποιος φταίει και ξέρει πώς πρέπει να αντιδράσει. Η κινητοποίηση που έκαναν οι μαθητές μουσικών σχολείων πριν λίγες μέρες, μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους - αποχή από τα μαθήματα και μαζικές και δυναμικές διαδηλώσεις έγιναν στη Λάρισα και στα Τρίκαλα - δείχνει ότι το μαθητικό κίνημα συνεχίζει στον αγωνιστικό δρόμο και δεν πρόκειται να παρεκκλίνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ