Κυριακή 6 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δε βλέπει "φως" ο Γλ. Κληρίδης

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, δήλωσε ότι δεν αναμένει φως ούτε στον πρώτο ούτε και στο δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών της Νέας Υόρκης για το Κυπριακό.

Σε συνέντευξη στην Ελληνική Τηλεόραση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε ότι καταλήγει στην εκτίμηση αυτή με βάση τις διαπιστώσεις του ότι η τουρκική αδιαλλαξία παραμένει, ενώ το μέλλον της τουρκικής κυβέρνησης είναι αβέβαιο.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε επίσης ότι η αμερικανική πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Είναι φανερό, είπε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθμίσουν το χρόνο που θα εμπλακούν δυναμικά στις συνομιλίες αυτές.

"Τώρα, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι σε κατάσταση προετοιμασίας".

Ανησυχίες των "Νέων Οριζόντων"

Το Εκτελεστικό Γραφείο των "Νέων Οριζόντων", που συνήλθε χτες βράδυ και ασχολήθηκε με τις απευθείας συνομιλίες της Νέας Υόρκης, επαναβεβαίωσε τη θέση του κόμματος ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ως μορφή λύσης του Κυπριακού αντιστρατεύεται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ανακοίνωση των "Νέων Οριζόντων" εκφράζεται η εκτίμηση ότι στις απευθείας συνομιλίες δεν αναμένονται θεαματικές εξελίξεις, αλλά είναι πιθανό να τεθούν θέματα που να αδρανοποιούν το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και να ματαιώσουν την έλευση των πυραύλων S-300.

Οι "Νέοι Ορίζοντες", σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα στηρίξουν οποιαδήποτε προσπάθεια του Προέδρου Κληρίδη να υπερασπιστεί τα δίκαια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά θα διαφωνήσουν κάθετα σε τάση αποδοχής απαράδεκτων ρυθμίσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ