Κυριακή 6 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίγραφα του Σημίτη

Ρωτήθηκαν στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ (Ν. Αλογοσκούφης και Δ. Κωστόπουλος), ποιες είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και ιδού τι περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, η απάντησή τους: "Θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια περιορισμού των δημοσίων δαπανών (!)... Να γίνουν αποκρατικοποιήσεις (!) και βέβαια δεν πρέπει να επιβληθεί η έκτακτη εισφορά στα κέρδη των βιομηχάνων". Με άλλα λόγια, η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να αφεθεί στους νόμους της αγοράς και τον ανύπαρκτο πατριωτισμό των μεγαλοβιομηχάνων. Η αλλιώς, ό,τι κάνει η κυβέρνηση Σημίτη και ό,τι επιβάλλει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Ομως, δε σταμάτησαν εκεί οι εκπρόσωποι της ΝΔ. Υπερθεμάτισαν υπέρ της παραπέρα μείωσης στις αυξήσεις των μισθών. "Πραγματικά υπάρχει ανάγκη για αποκλιμάκωση των αυξήσεων των μισθολογικών", τόνισε ο Γ. Αλογοσκούφης. Εκεί που επιχείρησε να διαφοροποιηθεί τάχα από την κυβέρνηση είναι στο ότι "αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε πνεύμα συναίνεσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων".

Και μετά ψάχνονται στη Ρηγίλλης γιατί δεν μπορούν "να πάρουν τα πάνω τους". Μα γιατί να προτιμήσουν οι ψηφοφόροι τα αντίγραφα του Σημίτη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ