Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να απαλλαγούμε από τις εκπομπές σήψης

Η απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα βήμα αντίστασης προς αυτούς που δε διστάζουν να θυσιάσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο βωμό του κέρδους, τονίζει σε δήλωσή του ο Μάκης Κοψίδης

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του ΕΣΡ, Μάκης Κοψίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι κυρώσεις που επέβαλε το ΕΣΡ στον ΑΝΤΕΝΝΑ για το "Κεντρί" όχι μόνο δεν είναι υπερβολικές, αλλά είναι ανάλογες με τη βαναυσότητα με την οποία η συγκεκριμένη εκπομπή ποδοπάτησε θεμελιακές αξίες, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κώδικες δεοντολογίας, διατάξεις του νόμου, αλλά και συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος. Είναι ανάλογες με την υποτροπή που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, μια και πριν λίγους μήνες, ανάλογη εκπομπή (περίπτωση Χαρτοφύλακα) είχε δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα. Οσοι μιλούν για περιστολή της ελευθερίας, κάπου μπερδεύουν την ελευθερία έκφρασης με την ασυδοσία ορισμένων καναλαρχών.

Η απόφαση του ΕΣΡ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με φίμωση, αλλά αντίθετα αποτελεί μια ελάχιστη προσπάθεια διαφύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα της προστασίας των παιδιών. Είναι ένα βήμα αντίστασης προς αυτούς που δε διστάζουν να θυσιάσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο βωμό του κέρδους, του κέρδους του κ. Κυριακού. Οσοι έσπευσαν να επιτεθούν στο ΕΣΡ - σύσσωμη η ΝΔ, υπουργοί, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - επιβεβαιώνουν ότι με κάθε τίμημα στηρίζουν και κάνουν "πλάτες" στο συγκεκριμένο καναλάρχη, προκειμένου να εξασφαλίσουν ως αντίτιμο τη στήριξη της πολιτικής τους και την προβολή τους από τον ΑΝΤΕΝΝΑ".

"Αλήθεια, ας μας πουν όλοι αυτοί τι θα πρότειναν για τη συγκεκριμένη εκπομπή, μήπως καμιά γενικόλογη και αόριστη καταδικαστική ανακοίνωση - ευχολόγιο; Η μήπως κανένα πρόστιμο της τάξης των 5 εκατομμυρίων, δηλαδή ένα πρόστιμο που ισοδυναμεί με ένα χαρτζιλίκι για τον κ. Κυριακού; Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε νέο έναυσμα για να συνεχίσει ακάθεκτα ο ΑΝΤΕΝΝΑ παρόμοιου τύπου εκπομπές, όπως άλλωστε αυτό συνέβη και με την περίπτωση Χαρτοφύλακα, για την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 5 εκατομμυρίων!"

"Είναι καιρός να απαλλαγεί ο λαός μας από τέτοιες ακραίες εκπομπές σήψης και καταπάτησης στοιχειωδών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι δημοσιογράφοι πρέπει να δυναμώσουν την αντίστασή τους. Χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί η κοινωνική κατακραυγή κατά τέτοιων εκπομπών.Ακόμη είναι αναγκαίο να στηριχτεί το ΕΣΡ, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και φαινομένων. Το ΕΣΡ, με αφορμή την απόφαση για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση όλων αυτών που θέλουν και έχουν συμφέρον να διαιωνίσουν την ασυδοσία ιδιοκτητών των ΜΜΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται τα... πρόστιμα (2008-01-16 00:00:00.0)
Αναστολή λειτουργίας και πρόστιμο (1997-07-11 00:00:00.0)
Ανάκληση της άδειας του NEW (1997-03-05 00:00:00.0)
Τα "ριάλιτι σόου" στο ΕΣΡ (1997-01-29 00:00:00.0)
Προειδοποίηση - πρόκληση (1995-02-15 00:00:00.0)
"ΟΧΙ στην επιχείρηση μαζικής εκπόρνευσης" (1995-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ