Κυριακή 13 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Διάλογος" και "προστασία" γυναικών!

Και βέβαια τις θέλει τις γυναίκες ο υπουργός Εργασίας στον "κοινωνικό διάλογο". Οχι μόνο γιατί "ο διάλογος αυτός πρέπει να λαμβάνει υπόψη του την ύπαρξη αδικημένων κοινωνικών τάξεων" (!) - όπως είπε μιλώντας προχτές κατά την ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, με θέμα "η γυναικεία διάσταση του κοινωνικού διαλόγου" - αλλά και γιατί, όπως είπε, "οι γυναίκες θα μπορούσαν να προσφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις και να προβάλουν θέσεις και απόψεις σε ζητήματα όπως οι νέες μορφές απασχόλησης, τηλε-εργασία, μερική απασχόληση, κατ' οίκον εργασία κλπ"!

Εκτός αυτών - όπως σημείωσε με έμφαση ο υπουργός - οι γυναίκες χρειάζονται και για κάτι ακόμα, καθότι "είναι σε όλους γνωστή η πτώση της γονιμότητας", ενώ "η αύξηση της προσδοκώμενης ζωής έχει επιφέρει καίρια πλήγματα στην εξεύρεση οικονομικών πόρων και στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος..."!

Θέλετε, μήπως και άλλα στοιχεία για να καταλάβετε πώς εννοεί ο κ. Παπαϊωάννου το "άλλο σύστημα κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης" ιδιαίτερα για τις γυναίκες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ