Κυριακή 13 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ
(εισ) Νομοθετικό τερατούργημα

Πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή κυρώθηκε η διαβόητη Συμφωνία Σένγκεν με την ψήφο 142 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την καταψήφισή της από 80 βουλευτές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΝ. Η κύρωση αυτή αμφισβητήθηκε έντονα από τους βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και άλλους - πλην των βουλευτών του ΣΥΝ - αντιτιθέμενους στη Συνθήκη βουλευτές, μια που το Σύνταγμα προβλέπει για περιπτώσεις που εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα να απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών (151).

Πρόκειται για μια συμφωνία, με ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για τους εργαζόμενους και τους λαούς όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ακόμα και τρίτων, εκτός Ενωσης, χωρών! Κι αυτό, γιατί η Συμφωνία Σένγκεν που ψηφίστηκε με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "για την προστασία των ελευθεριών των πολιτών", στην πραγματικότητα αποτελείτερατώδες κατασκεύασμα που με όσα προβλέπει καταλύει κάθε έννοια ελευθερίας των πολιτών, αφού νομιμοποιεί την αυθαιρεσία των διωκτικών αρχών και επιτρέπει την παραβίαση και της ιδιωτικής ζωής, με τη δημιουργία αρχείων με προσωπικά δεδομένα.

Στην πραγματικότητα το τερατούργημα αυτό - που καθόλου τυχαία ενσωματώθηκε στη Συνθήκη του Αμστερνταμ, όπου χαλκεύτηκαν νέα δεσμά για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης - έχει στόχο το συνδικαλιστικό, μαζικό κίνημα και τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους. Καλλιεργεί την ξενοφοβία και το ρατσισμό και καταργεί διακρατικές συμφωνίες για τους μετανάστες. Εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών - μελών στην ΕΕ, παραβιάζοντας, έτσι, ευθέως συνταγματικές διατάξεις.

Για όλα αυτά, η τρομοκρατική αυτή Συνθήκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί και η κυβέρνηση αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες. Για το ΚΚΕ το θέμα της εφαρμογής της Συνθήκης δεν έχει κλείσει, όπως τόνισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη μη εφαρμογή αυτής της Συνθήκης. Ταυτόχρονα, το ίδιο το μαζικό λαϊκό κίνημα σε συντονισμό με την Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί κατά της Συνθήκης Σένγκεν, απαιτείται να εντείνει τον αγώνα κατά της εφαρμογής της.

Ο "Ρ" συνεχίζοντας την προσπάθεια, που έχει ήδη ξεκινήσει, να φωτίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή της κατάπτυστης Συμφωνίας ζήτησε και δημοσιεύει, σήμερα, δηλώσεις, σχετικά με το θέμα αυτό, βουλευτών και άλλων παραγόντων της πολιτικής ζωής: Του Γεωργίου - Αλέξανδρου Μαγκάκη,πρώην υπουργού, του Τάκη Παππά,πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Θόδωρου Κασσίμη,βουλευτή της ΝΔ, τουΓιάννη Δημαρά,βουλευτή του ΔΗΚΚΙ και του Μπάμπη Αγγουράκη,μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ