Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι κομμουνιστές παραμένουν στην πρώτη γραμμή

Απάντηση στην αισχρή επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στο Κόμμα ο πρώην επικεφαλής της "Παλλιοσιώτικης Λαϊκής Ενότητας", Σ. Πανάγος

Στην τελευταία Γενική Συνέλευσή της η "Παλλιοσιώτικη Λαϊκή Ενότητα" (ΠΛΕ) προχώρησε εκτός από την ψήφιση του νέου προγράμματος δράσης και στην εκλογή νέας Γραμματείας για την επόμενη περίοδο. Η παράταξη αποφάσισε επίσης την παύση του Σ. Πανάγου από επικεφαλής της. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής είχε εκδώσει ανακοίνωση πριν τη ΓΣ με την οποία αμφισβητούσε το δικαίωμα της παράταξης να κάνει συνέλευση και προχωρούσε σε μία αισχρή επίθεση προς το ΚΚΕ και ειδικά προς τα μέλη της ΚΟ Ανω Λιοσίων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΚΟ Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Στις 4/7 κυκλοφόρησε ανακοίνωση με υπογραφή "Στέργιος Πανάγος, πρόεδρος της ΠΛΕ". Ο υπογράφων προχωράει σε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να κρύψει το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε στήριγμα -δεκανίκι της πολιτικής Παπαδήμα στο δήμο,μιας πολιτικής που οδηγεί στην πλήρη αποδοχή των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Ο Σ. Πανάγος, στα Δημοτικά Συμβούλια, στηρίζει μια πολιτική που καταχρεώνει το δήμο με τα δάνεια που παίρνει και βεβαίως οι δημότες θα πληρώσουν τις επιπτώσεις στο τέλος.

  • Στην επιστολή του ο Σ. Πανάγος δεν αναφέρει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα της δίχρονης θητείας του ΔΣ στηρίζει τις θέσεις της παράταξης του δημάρχου Ν. Παπαδήμα, χωρίς όμως να έχει αποφασίσει η ΠΛΕ κάτι τέτοιο. Ακολούθησε τη λογική "αποφασίζω και διατάζω".
  • Αρνήθηκε να καλέσει Γενική Συνέλευση της ΠΛΕ, παρά τις προτροπές και πιέσεις που δεχόταν από μέλη της Γραμματείας, τα οποία στη συνέχεια αναγκάστηκαν να του στείλουν επιστολή που υπέγραψαν 9 από τα 11 μέλη της Γραμματείας και του ζητούσαν να γίνει ΓΣ. Ομως, θεωρώντας τον εαυτό του αφεντικό της ΠΛΕ, αρνήθηκε και πάλι να καλέσει ΓΣ, λέγοντας πως μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να καλεί ΓΣ και ποια θέματα θα συζητήσει.
  • Δε λέει πως οι κομμουνιστές, μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές, πάλεψαν και δημιούργησαν την ΠΛΕ, η οποία είχε πολλά χρόνια τον πρώτο λόγο για πολλά σοβαρά προβλήματα των Λιοσίων και μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη των αγώνων. Βέβαια, τώρα πια οι αγώνες είναι κάτι άγνωστο για τον Σ. Πανάγο.

Οι κομμουνιστές ήταν και είναι ψυχή της ΠΛΕ και κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει η παράταξη πόλος συσπείρωσης κάθε δημότη που θέλει να παλέψει ενάντια στην πολιτικήΠαπαδήμα και της κυβέρνησης για τη λύση των προβλημάτων του, ανεξάρτητα τι ψηφίζει στις εθνικές εκλογές. Αυτό φάνηκε και από τη στάση των κομμουνιστών στη ΓΣ της ΠΛΕ, όπου το κριτήριο για το ποιος θα συμμετέχει στα νέα όργανα της ΠΛΕ, δεν ήταν ποιος είναι μέλος του ΚΚΕ, αλλά ποιος αποδέχεται το πρόγραμμα της ΠΛΕ και θέλει να παλέψει για να λυθούν τα προβλήματα του λαού των Ανω Λιοσίων και της χώρας γενικότερα.

Ο Σ. Πανάγος έχει επιλέξει το δικό του δρόμο, πράγμα που αποτελεί και ατομικό του δικαίωμα. Ομως στο δρόμο της πλήρους υποταγής που διάλεξε ο Σ. Πανάγος, ξέρει πια πως σε καμιά περίπτωση δε θα έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Γιατί όπως όταν ιδρύθηκε η ΠΛΕ, έτσι και τώρα, οι κομμουνιστές, μαζί πάλι με άλλους αγωνιστές, θα παλεύουν για μία ΠΛΕ και αργότερα για ένα συνδυασμό που θα είναι δίπλα στο λαό και τα προβλήματά του.

Το δρόμο του συμβιβασμού και των ύποπτων συμμαχιών που επέλεξε ο Σ. Πανάγος, εμείς δε θα τον ακολουθήσουμε.

Οσο για τη βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στο ΚΚΕ, πρέπει να πούμε πως δε μας εκπλήσσει. Πάντα το δρόμο του αντικομμουνισμού ακολουθούν όσοι δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα και θέλουν να κρύψουν τη γύμνια τους. Την απάντηση θα τη δώσει ενωτικά ο λιοσιώτικος λαός".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ