Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ
Βοήθεια για την αντιμετώπιση της σιτοδείας

Σοβαρά προβλήματα στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας από τις πρόσφατες πλημμύρες

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ(του ανταποκριτή μας, Χρ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ).-

Σιτοδεία άρχισε να πλήττει ορισμένες περιοχές της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, έπειτα από τις φοβερές πλημμύρες του περασμένου Αυγούστου.

Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσαν ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερης έκτασης από ό,τι θεωρήθηκε αρχικά και έκαναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προσφέρει βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι πλημμύρες ήταν οι μεγαλύτερες στα τελευταία 100 χρόνια και ήδη έφθασαν στη χώρα ξένοι εργάτες για να βοηθήσουν. Καθώς η θερμοκρασία έπεσε τώρα κάτω από το μηδέν, πράγμα που ενέτεινε τις καταστροφικές συνέπειες, επιδεινώθηκε επικίνδυνα η κατάσταση των κατοικιών, όπως και ο υποσιτισμός σ' αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο διεθνής Ερυθρός Σταυρός πρόσφερε βοήθεια σε 26.000 πλημμυροπαθούσες οικογένειες. Ο εκπρόσωπός του, Δρ. Πιέρο Κάλβι Παρισέτι, που παρέμεινε στη ΛΔ Κορέας δύο μήνες, δήλωσε ότι πολλές χιλιάδες αυτών των θυμάτων άρχισαν να υποφέρουν, ενώ δεν έφθασε εκεί ακόμα η βαρύτερη περίοδος του χειμώνα. Μιλώντας στο Πεκίνο, ο Παρισέτι είπε ότι οι πρόχειρες κατοικίες που φτιάχτηκαν βιαστικά για τη στέγαση των πλημμυροπαθών, είναι εντελώς ακατάλληλες για το χειμώνα.

Μια αποστολή του ΟΗΕ υπολόγισε τον περασμένο Σεπτέμβρη ότι 1.500.000 τόνοι σιτηρών καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, ενώ η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι στα μέσα του Δεκέμβρη εκτίμησε τη ζημιά σε 3,2 εκατομμύρια τόνους. Παράλληλα, και η σοδειά του ρυζιού καταστράφηκε από τις πλημμύρες, που κατέκλυσαν το 40% περίπου της καλλιεργήσιμης γης.

Αλλες διεθνείς υπηρεσίες βοήθειας δήλωσαν ότι η ΛΔ Κορέας χρειάζεται περίπου 4.000.000 τόνους ρυζιού για να αποτραπεί ένας μαζικός λιμός. Εξάλλου, από την Ιαπωνία μεταδόθηκε ότι ορισμένα από τα θύματα, για να σωθούν, θα αναγκαστούν να καταφύγουν στην Κίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ