Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απολύσεις εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. -

Ο γίγας των τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, "ΑΤ and T Corp", με την πρόθεση να γίνει "πιο ανταγωνιστική", ανακοίνωσε χτες ότι θα απολύσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση αυτή των τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περισσότερους από 40.000 εργαζομένους της ώστε να μπορέσει να διασπάσει την επιχείρηση σε τρεις ξεχωριστές εταιρίες: της προμήθειας των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, της παραγωγής των εξοπλισμών - υλικών των τηλεπικοινωνιών και της παραγωγής υπολογιστών.

Η απόφαση αυτή θα αφήσει χωρίς δουλιά δεκάδες εργαζόμενους από τους οποίους οι 30.000 αναμένεται να απολυθούν ενώ οι υπόλοιποι 10.500 θα πρέπει να δηλώσουν εθελοντική αποχώρησή τους από τις διαδικασίες της εταιρίας. Ενώ προβλέπεται ότι το 70% των απολύσεων θα γίνουν αυτό το χρόνο.

"Πραγματικά ήλπιζα να μην ήμασταν αναγκασμένοι να πάρουμε τέτοια μέτρα. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο θα είναι για τους εργαζομένους μας και τις οικογένειές τους. Ομως τα μέτρα αυτά... είναι απόλυτα απαραίτητα αν θέλουμε οι επιχειρήσεις μας να είναι ανταγωνιστικές", δήλωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Ρόμπερτ Αλεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ