Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΣΥΡΙΑ
Αισιοδοξία για τις ειρηνευτικές συνομιλίες

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. -

Το 1996 πρέπει να είναι η χρονιά της ειρήνης με το Ισραήλ, ανακοίνωσε χτες η Συρία εξαίροντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Σιμόν Πέρες, αναφερόμενο στην πρόσφατη επανάληψη των συνομιλιών των δύο χωρών στο Μέριλαντ, ενώ νέος γύρος αναμένεται να αρχίσει σήμερα.

"Διερευνητικό και χρήσιμο", χαρακτήρισε από τη μεριά του τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών με την ισραηλινή πλευρά ο επικεφαλής της συριακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας και πρέσβης της Συρίας στην Ουάσιγκτον, Ουαλίντ Αλ Μουαλέμ.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι καμία τελική συμφωνία δεν επήλθε σε κανένα από τα επίμαχα θέματα των συνομιλιών. Οσο για το ζήτημα κάποιας μελλοντικήςσυνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας, διπλωμάτης τόνισε ότι τέτοιο θέμα δεν τέθηκε και ότι η Δαμασκός θα απέρριπτε αυτή τη στιγμή την όποια ιδέα οικονομικής συνεργασίας.

Από τη μεριά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε χτες ότι το Ισραήλ και η Συρία δεν έχουν συζητήσει ακόμα κάποιο ειρηνευτικό σχέδιο.

"Στην παρούσα φάση, προσπαθούμε να ενισχύσουμε το διάλογο και όχι να επεξεργαστούμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο", υπογράμμισε ο Πέρες μιλώντας ενώπιον βουλευτών του Εργατικού Κόμματος στα γραφεία του κόμματος, στο Τελ Αβίβ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ