Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο "Ρ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
στις ισχνές κοινωνικές δαπάνες

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών με εντολή του, περικόπτουν τις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα

Στο "σφαγιασμό" των - έτσι κι αλλιώς περιορισμένων - δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού, προχωρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφισή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Πρόκειται για ακόμα ένα χειρισμό στα πλαίσια της απροσχημάτιστης προσπάθειας των κυβερνώντων ν' ανταποκριθούν στις επιταγές του "προγράμματος σύγκλισης", αλλά και δείγμα της υποκρισίας ολόκληρου του κυβερνητικού επιτελείου όταν τολμά να μιλά για "κοινωνικό πρόσωπο".

Ο "Ρ" αποκαλύπτει σήμερα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία... 27 Δεκέμβρη 1995, με την οποία ενημερώνονται όλοι οι υπουργοί και οι εποπτευόμενοι από αυτούς φορείς, ότι περιορίζονται - σε μικρότερα από τα επίπεδα που είχαν αρχικά σχεδιαστεί να δοθούν στο πρώτο τρίμηνο του 1996 - τα κονδύλια για επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσηλευτικά ιδρύματα, αθλητικούς φορείς, μεταφορά μαθητών, μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, τους ΟΤΑ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τα ΑΕΙ, ΤΕΙ, για φοιτητικά συσσίτια, επιχορηγήσεις σε οικονομικά αδύνατους κλπ.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, το ποσοστό των κονδυλίων που θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό για τις παραπάνω κατηγορίες δαπανών, θα ανέλθει το πολύ μέχρι το 15% του αντίστοιχου συνολικού προϋπολογισμού, σε όλη τη διάρκεια του τριμήνου Γενάρης - Μάρτης 1996,ενώ κανονικά θα έπρεπε να διατεθεί το 25%.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ