Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Η παρατεταμένη ασθένεια του πρωθυπουργού και η μέχρι τα σήμερα πλήρης υποταγή του συνόλου του στελεχικού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ σ' αυτόν, έχει δημιουργήσει μέγα κομφούζιο σε κόμμα και κυβέρνηση. Και για μεν το πρώτο, ουδείς, πλην ίσως των πράσινων οπαδών, ενδιαφέρεται. Για τη δεύτερη όμως υπάρχει πρόβλημα. Οχι φυσικά πως η αλλαγή κάποιου προσώπου θα άλλαζε ουσιαστικά την πορεία των πραγμάτων. Αυτά είναι δρομολογημένα από αλλού και ελάχιστα μπορεί να παρεκκλίνει μια κυβέρνηση που είναι ταυτισμένη με τις επιλογές της ΕΕ. Αλλά θα πρέπει οι κομματάρχες της Χ. Τρικούπη να καταλάβουν ότι δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα να συμπεριφέρονται στο λαό τόσο υποτιμητικά, που προηγούμενο βρίσκουμε μόνο στην περίοδο του Μεσαίωνα. Οσο για τις ανασφάλειες και το ζοφερό μέλλον όλων αυτών των απίθανων στρουμφοσοσιαλιστών, τι να πούμε. Ας πρόσεχαν.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ Τσιμεντώνουν βράχια

Πού γίνεται αυτό; Στον παραδοσιακό οικισμό του Μόλυβου για να τα στηρίξουν. Κι αυτό γιατί το κόστος για μια διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν μεγαλύτερο. Ομως, τι νόημα έχει τότε ο χαρακτηρισμός παραδοσιακός; Ποιος θα μας σώσει από το πιο απολίτιστο υπουργείο Πολιτισμού;

Μειώθηκαν οι βροχές, αυξήθηκαν τα υδατικά αποθέματα

Συμβαίνει στην Κύπρο. Γιατί εκεί υπάρχει και σχεδιασμός και φαντασία. Ετσι, ενώ προβλέπεται μείωση 60% των βροχοπτώσεων για φέτος, δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία. Η χωρητικότητα των φραγμάτων βρόχινων υδάτων που κατασκευάστηκαν την τελευταία εικοσαετία ξεπερνούν τα 300 εκατ. κ.μ. Στην Κύπρο σήμερα υπάρχουν 58 φράγματα και λιμνοδεξαμενές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι διεθνών προδιαγραφών. Στη χώρα μας σημαντική δουλιά έχει γίνει στη Νάξο (βλ. "Ριζοσπάστης" 24-6-95) και προσεχώς στο Αγ. Ορος με τη βοήθεια Κύπριων ειδικών. Πέραν αυτών το χάος και οι αερολογίες της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Θεματολογικός κατάλογος 1990 - 1995

Το ερχόμενο Σάββατο θα σας παρουσιάσουμε το θεματολογικό κατάλογο των κειμένων της οικολογικής σελίδας, όπως σας είχαμε υποσχεθεί. Αργήσαμε λίγο, αλλά η "καλή δουλιά αργή να γίνει".

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
"Νόμος και Φύση" τ.1/95

Η εξαμηνιαία επιθεώρηση περιβαλλοντικού δικαίου συνεχίζει τη φιλόδοξη προσπάθειά της, που υπογράφουν οι Σ. Ζησιμόπουλος, Κ. Μενουδάκος, Γ. Παπαδημητρίου και εκδίδει ο οίκος ΣΑΚΚΟΥΛΑ. Στο παρόν τεύχος υπάρχουν άρθρα των Κ. Σταμάτη,για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικολογική διάσταση της ιδιότητας του πολίτη και του Β. Χριστιανού,για τη συμβολή του ΔΕΚ στην εφαρμογή της πολιτικής περιβάλλοντος. Επίσης, υπάρχουν γνωμοδοτήσεις των Α. Μανιτάκη και Ι. Σχινά,σχετικές με τη χρήση της Ροτόντας και το οικολογικό σήμα αντίστοιχα. Την επικαιρότητα σχολιάζουν οι Γ. Τσαμπρόπουλος,για το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ και Φ. Παπαλημναίου, για το νομικό καθεστώς των επικίνδυνων φορτίων. Τέλος, όπως σε κάθε τεύχος υπάρχουν η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων και του ΔΕΚ και βιβλιοκριτικά σημειώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ