Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Προεδρική αποδοκιμασία της πρότασης Σαμαρά

"Συσπειρώνει το ΠΑΣΟΚ η πρόταση μομφής", αλλά θα την υπερψηφίσει το κόμμα Σαμαρά!

Επιμένει ο Αντ. Σαμαράς στην πρότασή του για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παρά τη χτεσινή έμμεση αποδοκιμασία της πρότασής του από τον ίδιο τον Κ. Στεφανόπουλο.

Εμφανώς ενοχλημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά να τον εμπλέξει άμεσα στην "κρίση" και να του υποδείξει τρόπους αντίδρασης, λίγο πριν τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρόεδρο της Βουλής Α. Κακλαμάνη,δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Επιθυμώ να βεβαιώσω όλους ότι γνωρίζω καλά τα καθήκοντά μου και τα ασκώ πάντα καθ' ον τρόπον επιτάσσει το Σύνταγμα".

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, ωστόσο, δε θεώρησε την προεδρική απάντηση ως αποδοκιμασία της πρότασής του και όταν του ζητήθηκε να τη σχολιάσει τόνισε ότι ο ίδιος δε διέκρινε στην προεδρική δήλωση "να αποκλείει αυτό του ενδεχόμενο που προτείναμε εμείς".

Από την πλευρά του, ο Αντ. Σαμαράς επανήλθε στο θέμα, μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίες ομόφωνα ενέκριναν την πρότασή του, λέγοντας ότι πρόκειται για ρεαλιστική και τολμηρή λύση. Επιπλέον, δήλωσε ότι είναι πολλοί εκείνοι που δεν επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές, μεταξύ των οποίων και οικονομικοί παράγοντες. Ωστόσο, διαφορετική ερμηνεία έδωσε στην πρόταση του αρχηγού του ο ευρωβουλευτής Ν. Κακλαμάνης,μιλώντας στο "Φλας": "Εμείς, είπε, δεν καλέσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί. Η ανακοίνωσή μας ήταν να καθορίσει τον "εύλογο χρόνο", πέραν του οποίου δε θα μπορεί ο ίδιος να ασκήσει τα καθήκοντά του. Τότε βεβαίως, προκειμένου να "εκβιάσει" λύση, να κάνει την παραίτησή του, για να οδηγηθούμε στις εκλογές".

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της πρότασης μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ, γιατί θα συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά την ίδια στιγμή δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής της ΝΔ! Η δικαιολογία που πρόβαλε ήταν έντονα "υπερβατική": "Δεν έχει γίνει ποτέ πρόταση μομφής, όπου η αντιπολίτευση να ψηφίζει υπέρ της κυβέρνησης, και δε θα είμαστε εμείς οι πρώτοι ανόητοι που θα κάνουμε κάτι τέτοιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ