Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Βοήθεια" με πρόταση μομφής
  • Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Μ. Εβερτ

Στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προχωρά την ερχόμενη βδομάδα η ΝΔ, μετά την ομόφωνη έγκριση χτες της πρότασης από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο,μετά από πρόσκληση του τελευταίου, προκειμένου να συζητήσουν για τους τρόπους εξόδου από την "πολιτική κρίση". Τα μέλη των δύο οργάνων εξουσιοδότησαν τον Μ. Εβερτ για την ακριβή ημερομηνία της κατάθεσης της πρότασης μομφής. Πάντως, όπως δήλωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Β. Μαγγίνας, η πρόταση θα κατατεθεί εντός της ερχόμενης βδομάδας. Ο Μ. Εβερτ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια παρελκυστική τακτική και μεταθέτει συνεχώς το χρόνο λήψης αποφάσεων. Γι' αυτό χαρακτήρισε την πρόταση μομφής αναπόφευκτη.

Στις συνεδριάσεις εκφράστηκαν από ορισμένα στελέχη (Κούβελας, Σουφλιάς, Κεφαλογιάννης, Τραγάκης, Κατσαρός) διαφορετικές απόψεις για την "κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής τακτικής" αλλά τελικά συμφώνησαν με την πρόταση μομφής.

Εξηγώντας το σκεπτικό της κίνησης της ηγεσίας της ΝΔ, ο Β. Μαγγίνας είπε ότι "η αδράνεια και η έλλειψη πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ μεταφέρει σε μας, στη ΝΔ, το βάρος της ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης".

Με την πρόταση μομφής συμφώνησε η Ντ. Μπακογιάννη,η οποία τη θεωρεί ως καταλύτη για να δοθεί διέξοδος στην "κρίση". Ο Γ. Σουφλιάς προτιμούσε να συζητηθεί νωρίτερα η σκοπιμότητα της πρότασης στο ηγετικό επίπεδο, αλλά θα τη στηρίξει γιατί τη θεωρεί ως "αναγκαστική λύση". Οι βουλευτές Κατσαρός και Τραγάκης υποστήριξαν ότι η πρόταση μομφής πρέπει να αποτελέσει μόνο την αφετηρία, η οποία πρέπει να συνεχιστεί με αποχώρηση της ΝΔ από το νομοθετικό έργο και επιπλέον να κατατεθούν προτάσεις μομφής προσωπικά κατά ορισμένων υπουργών, όπως οι Χυτήρης, Κρεμαστηνός. Τις τελευταίες προτάσεις απέρριψε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Μ. Εβερτ ο οποίος έχει την άποψη ότι οι αντιδράσεις του κόμματος πρέπει να γίνονται με ευθύνη απέναντι στους θεσμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διχάζει τη ΝΔ η ονομασία της ΠΓΔΜ(1997-02-06 00:00:00.0)
Περιμένουν όλοι τις προτάσεις Βαρβιτσιώτη(1996-11-19 00:00:00.0)
Θα συνεχιστεί το αδιέξοδο(1996-10-04 00:00:00.0)
Εκρηκτική η εσωκομματική κατάσταση(1996-04-06 00:00:00.0)
πινέζα Ασέβεια χωρίς όρια(1996-02-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ