Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιμένουν όλοι τις προτάσεις Βαρβιτσιώτη

Στο περιεχόμενο του πορίσματος που ετοιμάζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τη "διεύρυνση" του συνεδρίου του κόμματος, εστιάζεται η προσοχή όλων στο κόμμα της ΝΔ. Οι ρυθμίσεις που θα προταθούν και συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου πιθανότατα θα αναζωπυρώσουν την κρίση στη ΝΔ, καθώς η κάθε πλευρά θα "μετρήσει τα κουκιά της" και αναλόγως θα συμφωνήσει ή όχι με την πρόταση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με βάση την πρόταση του Γ. Βαρβιτσιώτη στους 2.000 περίπου συνέδρους που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος θα προστεθούν πάνω από 1.000 νέοι. Αυτοί θα προέλθουν όχι από νέες εσωκομματικές εκλογές - όπως ζητούν οι "τρεις" - αλλά με τη συμμετοχή κομματικών στελεχών που μετέχουν στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις διοικήσεις επιστημονικών φορέων, σωματείων, επιμελητηρίων και συλλόγων.

Ομως, ο αντιπρόεδρος του κόμματος δεν αρκείται μόνο στην προετοιμασία της πρότασής του αλλά φροντίζει να καλλιεργεί και το δικό του προφίλ στην κούρσα για την εκλογή της νέας ηγεσίας. Ενδεικτική ήταν η δήλωση που έκανε την Κυριακή στη Σάμο, σύμφωνα με την οποία, "εάν κριθεί απαραίτητο για την ενότητα της παράταξης να είμαι υποψήφιος, εγώ τότε θα το κάνω...".

Από την πλευρά τους οι "τρεις" συνεχίζουν την επαφή με την κομματική βάση και ήδη ο Γ. Σουφλιάς περιοδεύει στη Θράκη, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε την Κρήτη. Ο Γ. Σουφλιάς με συνέντευξή του στη χτεσινή "Απογευματινή" κάλεσε τον Μ. Εβερτ να ανακοινώσει από τώρα εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία στο συνέδριο, ενώ προέβλεψε ότι η πορεία προς το συνέδριο θα είναι δύσκολη. Η Ντ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό ΠΛΑΝΝΕΤ δήλωσε για μία ακόμα φορά ότι μία από τις προτάσεις που θα διευκολύνουν τις εξελίξεις στη ΝΔ είναι και η παραίτηση του Μ. Εβερτ πριν από το συνέδριο.

Παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ έκανε και ο δήμαρχος Αθήνας Δ. Αβραμόπουλος - που δεν κρύβει τις αρχηγικές του φιλοδοξίες - ο οποίος σε συνέντευξή του στον "Αδέσμευτο Τύπο" τόνισε ότι μπορεί η ΝΔ να διέρχεται κάποια κρίση ως κόμμα, "αλλά δεν επαπειλείται κανένας κίνδυνος για την παράταξη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ