Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Αγκαλιάζει" την Αγκυρα η ΔΕΕ

Το ρόλο της, μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αναζητά η ΔΕΕ στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των χωρών - μελών της που πραγματοποιείται στην Οστάνδη

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν ενημερώσει με σαφή τρόπο την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένοι να ικανοποιήσουν το αίτημα της Αγκυρας να τη δεχτούν ως πλήρες μέλος στο υπό σύσταση όργανο της ΔΕΕ που θα ασχολείται με θέματα εξοπλισμών.

Η προώθηση του τουρκικού αιτήματος, αναμένεται να γίνει στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των χωρών - μελών της ΔΕΕ που πραγματοποιείται στην Οστάνδη. Στη Σύνοδο αυτή η ΔΕΕ εξακολουθεί να αναζητά το ρόλο της, κυρίως μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, έστω και αν όπως λέγεται απώτερος στόχος είναι η μετατροπή της σε αμυντικό βραχίονα της ΕΕ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τον υπουργό Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, γνωρίζει πως η προώθηση της Τουρκίας ως πλήρες μέλος του νέου οργάνου της ΔΕΕ για τους εξοπλισμούς αποτελεί, στην ουσία, καταδίκη της ελληνικής τακτικής που αποσκοπεί να δημιουργήσει εμπόδια στην ολοκλήρωση των Ευρωτουρκικών σχέσεων.

"Εκείνο που πρέπει να διασφαλίσουμε, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλος, είναι το θεσμικό πλαίσιο της διαφοροποίησης μεταξύ των συνδεδεμένων χωρών και εκείνων των χωρών που αποτελούν τη βάση της ΔΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ